A zöld és kék nyugodt harmóniája jelenik meg a tengerzöldben. Ez a mély, tónusos szín volt 2014-ben az év választottja! Használd bátran! Nehéz vele túlzásba esni, de hogy mivel is mutat igazán jól; nos, ebben segítünk neked!

Nem türkiz, de...

A zöldeskék színek közül a türkiz az ismertebb és a gyakrabban használt szín, nála diszkrétebb és gazdagabb a tengerzöld. Sokkal nyugodtabb, sokoldalúbb, mindemellett lágy és határozott szín.

A tengerzöld nyugodt, sokoldalú, mindamellett lágy és határozott színFotó: William Waldron, Simon Upton

Alkalmazkodó

Meglepő, de szinte az összes színnel kombinálható. Remekül passzol a púderrózsaszínhez, az okkersárgához, de vadabbá is teheted egy kis pinkkel, mentával vagy fűzölddel. A kék bármely árnyalata illik hozzá; üdeséget és frissességet sugárzó hatást érhetsz el vele.

Az arany és az ezüst is remekül megy hozzá. Inkább hűvösebb szín, ezért a színskála ezen oldalán található társaival találja meg a harmóniát, de a fenti példákból látszik, hogy energikussá is teheted - elkerülve a vibrálást -, ha intenzív színekkel párosítod.

Az arany és az ezüst is remekül illik hozzáForrás: Pressloft
Forrás: Sherwin-Williams
Megérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!
Hivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Nézd meg!

A lakásban hol?

Igazából bárhol! Akár kisebb helyiségekben, még falszínnek is – feltéve, ha igazán világos kiegészítőkkel, bútorokkal, szőnyeggel kombinálod. Gyönyörűen mutat fényes felületű konyhaszekrényen, de a tenger megidézésben is segít a fürdőszobában. Talán egy hely van, ahol kevésbé lehet értékelni, a gyerekszoba. Oda túl kifinomult, nem elég üde; maximum egy-két elemben jelenítsd meg.

Gyönyörűen mutat fényes felületű konyhaszekrényen, de a tenger megidézésben is segít a fürdőszobábanFotó: Simon Upton

Tipp bátran kísérletezőknek:

Használd a tengerzöld színt a kanapé kárpitján, a szőnyegen, a falakon, a függönyön, kombináld némi galambszürkével, ezüsttel, fémmel és megkapod a relaxáció, a nyugalom és kényelmes elegancia szigetét.