Melanie Griffith ünnepelt színésznő, aki édesanyjától örökölte tehetségét. Augusztus 9-én lesz hatvanéves, de soha nem tudta elfogadni, hogy öregszik. Az első ráncok megjelenése óta harcol a kora ellen, mostanra igazi mimika nélküli plasztikszörnnyé változott.

Színészcsaládban nőtt fel Melania Grifftih, anyja Hitchcock kedvenc színésznője volt, Tippi Hedren, a Madarak főszereplője. Melania már néhány hónapos korában reklámfilmekben szerepelt, 14 évesen pedig találkozott Don Johnsonnal akivel egymásba szerettek, és 5 évvel később összeházasodtak, de  nem tartott sokáig a romácuk: fél év múlva el is váltak. Ő bíztatta viszont Melaniát, hogy próbálkozzon meg a filmszerepekkel. 

Melanie Griffith már rég nem hasonlít önmagáraForrás: Luis/X17online.com/Luis/X17online.com/Luis/X17online.Com

Az Éjszakai lépésekben nyújtott alakítására már Hollywood is felfigyelt, de az igazi áttörést a Dolgozó lány című film hozta el számára. Megkapta a Golden Globe-díjat, BAFTA- és Oscar-díjra is jelölték. Közben megismerkedett második férjével, akitől megszületett az első gyermeke, de a házasságuk ettől még fuccsba ment. Nem sokkal később már újra Don Johnsonnal volt, ezúttal sem tartott sokáig a viszonyuk. Később viszont ismét megpróbálták együtt, 1989-ben pedig megszületett a lányuk, Dakota Johnson. Addigra már sikeresen megszabadult a függőségeitől, de soha nem ragyogott már olyan fényesen a csillaga. A 60 éves Melanie Griffith akkor vált leginkább a nevetség tárgyává, amikor egy kozmetikai márkának forgatott reklámfilmet a következő szlogennel: Ne tagadja le korát, hanem vegye fel a harcot ellene!" Ez azért is volt az ő szájából teljesen hiteltelen, mert nem egyszer keltett feltűnést az elhibázott vagy túlzásba vitt plasztikai műtéteivel!