Már tudjuk, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatot, és tükrözik a személyiséget, de amikor a lakberendezésről van szó, Te tudod, hogy melyek az öröm és a boldogság színei?

Mutatjuk azt az 5 színt, ami fokozza a hangulatot és segíti a boldog otthoni légkör megteremtését.

1. Sárga

A boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színe. A szerotonin, vagyis a boldogsághormon szintjét növeli, így tudományos szempontból is ez a legjobb szín az öröm megéléséhez. Világos, sötétebb, nagyobb felületen, vagy részletekben megbújva, a sárga bárhol és bármilyen formájában használható otthonodban, ám a legjobb helye mégis a hálószobában és fürdőszobában van.

A sárga a boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színeForrás: valsparpaint.com

Tipp: A sárgát könnyű túlhangsúlyozni, ezért érdemes valami semlegesebb színnel, például szürkével párosítani.

2. Zöld

Augusztus színe a tengerzöld, mely felszínre hozza a benned rejlő harmóniát. A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációt, ugyanakkor a béke hangulata megelégedett boldogsággal is jár. A megfelelő árnyalatok használatával otthonodat átjárja a természetesség, a letisztultság érzése.

A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációtForrás: valsparpaint.com

Tipp: Használd a kerted, az ablakodból látszódó fák zöld színét, így engedve közel a kinti világot.

3. Kék

Az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli öröm. A kék nyugtató, nyugodt szín, amely még a merész formáiban is hasznosnak bizonyul az elme és a test számára. Az optimizmus hivatalos színe is a kék egyik árnyalata. A hűséget és a bizalmat jelképezi, akik kéket választanak magabiztosak és megbízhatóak. Az emberek termékenyebbek, éberebbek egy kék szobában, megszűnik a frusztráció bennük.

A kékben az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli örömForrás: Danetti

Tipp: Használd a kéket meleg árnyalatokkal, hogy ne legyen túl „hideg" a szoba.

Forrás: Color Factory
Szín Múzeum - Fotók
A Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Nézd meg Te is!

4. Rózsaszín

A rózsaszín a szerető, kedves és nagylelkű emberek választása. A halvány árnyalatai a melegséget és az érzékenységet tükrözik, a romantika és az érzékiség színei. A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló szín, mely a nappaliban, étkezőben és a hálószobában adja át igazán a benne rejlő lehetőségeket.

A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló színForrás: valsparpaint.com

Tipp: A rózsaszín kis tér érzetét keltheti, így a legjobban a nagy ablakokkal rendelkező szobákban, világos enteriőrben érzi jól magát.

5. Piros

A piros merész és magabiztos árnyalat, a tanulmányok azt bizonyítják, hogy növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltani, így ideális az energetikus lakástulajdonosoknak, akik szeretik megélni a dolgokat. A piros a figyelmet és a vágyat jelképezi, az optimizmus, a bizalom és a vitalitás szimbóluma. A lakásokban használt piros kellemes és barátságos helyet biztosít.

A piros merész és magabiztos árnyalat, növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltaniForrás: valsparpaint.com

Tipp: A piros lehet intenzitását érdemes megtörni, hogy ne forduljon át negatív érzésekbe.