Így néz ki a San Franciscó-i Szín Múzeum

színek San Francisco múzeum kortárs művészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Érdekessége, hogy a „kiállítást" maguk, a látogatók is folyamatosan formálják.

Ez a lenyűgöző művészeti összefogás, a színek, életünkben betöltött szerepének újraértelmezése valóban egyedülálló.

Az egész kiállítás lényege a színek megélése és a velük, bennük való fotózás, melyek Instagramra való feltöltése, több szobában is nyilvánvaló. A látogatónak nem kell feltétlen magával vinnie a telefonját, vagy a fényképezőgépét! Az interneten váltható jegyek mellé kap egy kártyát, melynek segítségével minden szobában készíttethet magáról képet, melyet e-mailben kap meg.

Nézzünk meg pár szobát;

Ez az első helyiség, amivel a Color Factory-ban találkozik a látogató, mely egyfajta regisztrációs állomás is egyben. Hűen tükrözi a további szobák szellemiségét.

Forrás: Color Factory

Jobb, ha erősen fogja a telefonját az, aki belép ebben a 200 négyzetméteres labdarengetegbe! Carissa Potter álmodta meg a 220 000 labdával megtöltött szobát.

Forrás: Color Factory

Ezt a szivárvány lépcsőt, akár még egy kisgyerekes család otthonában is el tudnánk képzelni.

Forrás: Color Factory

Ebben a lila szobában arra biztatják a látogatót, hogy készítsen magáról egy képet, majd töltse fel az Instragramra a #selfie hashtag megjelöléssel. Többek közt így ezt a fotót is kinyomtatják a szobában, melynek padlóját csupa szelfi borítja.

Így néz ki a San Franciscó-i Szín Múzeum Forrás: Color Factory

Séta 10 000 színes, kézzel kötött szalag közt, amelyet a svéd művész, Jacob Dahlgren tervezett, a lenyűgöző akciófotózás céljából.

Forrás: Color Factory

A "Color Me ___" nevű projekt a művészek - Andy J. Miller és Andrew Neyer - és a nézők közötti együttműködést jelképezi. A szobát fekete-fehér illusztrációk borítják, arra várva, hogy a látogatók kiszínezzék őket.

Forrás: Color Factory

Maga az épület sem vész el a házak rengetegében.

Forrás: Color Factory

A kiállítás lényegében meghozhatja a kedvet ahhoz is, hogy színesebbé tegyük a saját otthonunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.