Az elmúlt napokban ízelítőt kaptunk abból, hogy bizony a csodás nyár nem tart örökké. Ám ez nem jelenti azt, hogy a kert adta nyugalmat, pihenést és alkalomadtán pezsgést ne élvezhetnéd még hosszú heteken át!

A kert mindenki számára mást jelent; az angolos, fákkal tarkított bujaságot, a letisztult, rendezett pázsitot, a veteményessel gazdagított meghittséget. A kényelem és praktikusság azonban mindenki számára fontos.

Egy csendes, rendezett kert kiváló helyszín lehet a kikapcsolódásraForrás: Pressloft

Láblógatós terasz

Érdemes a padlót kövekkel, faburkolattal lefedni, így jobban elszeparálódik és egy csodás külön egységet képviselve emelkedik ki a kertből. Nem mellékes, hogy így a műanyag székeket magad mögött hagyva, választhatsz kültéri kanapét és fotelt, melyben sokkal kényelmesebben élvezheted a nyár végi nyugalmat, várhatod a grillen illatozó finomságok elkészültét.

Érdemes a padlót faburkolattal lefedni, így jobban elszeparálódik és egy csodás külön egységet képviselve emelkedik ki a kertbőlForrás: Pressloft

Ma már ér a terasz dísztárgyakkal való elhalmozása; itt egy leszúrt fáklya, ott egy dísz madáretető, az asztalon mécses garnitúra, a ház falán egy kellemes kép.

Élményekben gazdag kert  

Tűzdeld meg némi napozóággyal, ringasd magad egy délutáni kellemes alvásba a hintaággyal, tégy zsúrkocsira finom limonádét. A gyerekeknek alakíts ki egy külön szekciót, ahol a mini homokozóban és a kis házban kiélhetik a kert adta szabadságot.

Az egyedi, saját stílusodban megjelenő „garden", szintén egyszerű feladat, csempéssz valami különleges elemet a kertedbeForrás: Pressloft

Az egyedi, saját stílusodban megjelenő „garden", szintén egyszerű feladat; kerti törpék és egyéb kerámia figurák, cserépbe ültetett dísznövények, egy elkerített konyhakert. A kertet gondozni is kell, de többszörösen meghálálja a törődést, az illatok, a nyugalom, a saját tér érzete kárpótol a fűnyírásért, sövényvágásért és az esti unalomig tartó locsolásért.

Forrás: Thinkstock
Tavasztól őszig a kert a családi élet legfontosabb színhelye
Úgy tűnik, hogy a kertünk családi életünk fontos színhelye: itt tartjuk a születésnapokat, névnapokat, házassági évfordulókat és esküvőket. A többség egyetért azzal, hogy ünnepelni igazán kellemesen a kertben lehet. A kertet a hétköznapokban is rendszeresen használjuk... Tudj meg többet a magyarok "kerti" szokásairól!

Még mindig nem késő kialakítanod a számodra megfelelő kerti életteret, hiszen ősszel új arcát csodálhatod és élvezheted. Ugyan, ekkor már érdemes kinti pokrócokat is beszerezned, de egy apró tábortűz mellett, nyárson készített vacsorával a tányérodon a stressz feloldása is könnyebben fog menni.

1.  Hintaágy Electronic star 136.910 forint 2. Kültéri sarokkanapé Ikea 198.910 forint 3. Kültéri tárolópad IKEA 19.900 forint 4. Kerti bútor szett Mall.hu 129.990 forint 5. Napozóágy Minitoys 25.350 forint 6. Grillsütő Tchibo 34.995 forint 7. Nyugágy Akcióskert 55.990 forintForrás: Life.hu