Idén is sokan indultak a Magyarország Tortája címért, de csak egy édesség lehet, amely méltó erre a megnevezésre. Tavaly Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, az Őrség Zöld Aranya fantázianévre hallgató finomság nyerte el a díjat, idén a Balatoni Habos Mogyorós tortának sikerült megszereznie a címet. 

Magyarország Tortája Idén 30 pályázó közül választották ki Magyarország Tortáját, ami a Balatoni Habos Mogyorós fantázianevű torta lett. A SUGAR! Design cukrászda alkototta meg az édességet, pontosan Vaslóczki Orsolya készítette el, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte. A nyertes torta több mogyorós réteggel készült, mint a mogyorós habtészta, a roppanós mogyorós réteg, és a tortából a dél-balatoni régióban előállított mogyoróolaj sem hiányzik. Ezért kapta a Balatoni Habos Mogyorós fantázianevet. Augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában kapható lesz majd a finomság, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában is megkóstolhatja majd a nagyközönség a Várkert Bazárnál.

A Pöttyös Panni és a Balatoni Habos MogyoróFotó: Hirling Bálint - Origo

Magyarország Cukormentes Tortája

Magyarország Cukormentes Tortája a Pöttyös Panni lettForrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Minden évben a Magyarország Tortája versennyel párhuzamosan megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést is. Idén Pöttyös Panni lett a legfinomabb cukormentes torta, melyet a budapesti Zazzi cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A rétegek mákos piskóta közé kerültek, melynek intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.