Szomorú, hogy manapság már egyre kevesebb helyre lehet elutazni világot látni, mert lassan már mindehol valamilyen veszély leselkedik ránk. 

Rémhírek száza indult útjára Tenerife víztisztaságával kapcsolatban, ugyanis bizonyos információk szerint barnás foltok úsznak az Atlanti-óceánban. Állítólag ez azért alakult ki, mert a Kanári-szigetek vízellátó hálózata már nem bírja el ezt a döbbenetes turizmust, ezért a szennyvizet több helyen is szűretlenül az óceánba engedik. A Canarias en Red friss cikke szerint 170 ponton zúdul az oceánba szennyvíz, ám ebből 120 helyen abszolút szűretlenül.

Így néznek ki a furcsa barna foltok az óceánbanForrás: NeoGAF/shiyrley

A megkérdezett helyi hatóságok azonban állítják, a víz minősége kifogástalan, alkalmas a fürdőzésre. A barna foltok okózója a megszaporodott barnaalga, ami nem zárja ki a strandolás lehetőségét.

Tenerifén élő magyarok posztjai jelentek meg a közösségi oldalakon, akik közül sokan állítják, hogy az említett szennyezésnek nyoma sincs, ám mivel a sziget viszonylag nagy, így előfordulhat, hogy amit az északi parton nem tapasztalnak, az komoly károkat okozhat a déli oldalon.