Biztosan te is találsz olyan ételt ezen a listán, amit rendszeresen a hűtőben tartasz, pedig nem szabadna. Az általános vélekedéssel ellentétben ugyanis nem minden élelmiszerre igaz, hogy hűtve tovább tárolható. Melyek ezek? Mutatjuk!

Dinnye 

Neked is a behűtött dinnye a kedvenc nyári csemegéd? Akkor van egy rossz hírünk. A dinnyét csak felvágása után, és akkor is csak 3-4 napig szabad hűtőben tárolni. Az egész dinnyéket szobahőmérsékleten tartsuk, így megőrzi antioxidáns tartalmát, amit kár lenne veszni hagyni.

Forrás: Thinkstock
Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek elpusztítani a szabadgyököket, azokat a káros molekulákat, amelyek a szervezetünkben termelődnek, és amelyek számos, köztük rákos betegségek forrásai is.

Krumpli 

Ha túlságosan lehűtjük, a keményítő lebomlik a krumpliban, ez pedig az ízét és állagát is nagyban befolyásolja, illetve rontja. A hűvös, sötét hely az ideális tárolás a krumpli számára, illetve arra is érdemes figyelni, hogy ne zacskóban tároljuk, mert abban gyorsan rohadásnak indul.

Forrás: Thinkstock

Méz 

A hidegtől a mézben található természetes cukrok kikristályosodnak, amitől az aranyló, szépen folyó méznek borzasztó szemcsés állaga lesz.

Forrás: Thinkstock

Paradicsom 

A kedvenc nyári gyümölcsödből nem érdemes egyszerre túl sokat venni, a hűtés ugyanis egyáltalán nem tesz neki jót. Csak annyit vegyél, amennyi a pulton is eláll a felhasználásig. A hűtőben a elveszti a zamatát, hiszen a hideg megállítja az érési folyamatot, ami a zamatát adja. Sőt a paradicsom húsa kásássá válik. Ha már nagyon puhulnak, akkor pedig készíts paradicsomlevest, spagetti szószt vagy ketchupot.

Forrás: Thinkstock
Egyszerű és egészséges! Készíts ketchupot házilag
Miért érdemes házi ketchupot csinálni? Nagyon egyszerű rá a válasz: sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a bolti változat, és elképesztően finom is! Lássuk, hogyan készül!

Hagyma 

Az egész hagymákat tilos hűtőbe tenni. Nemhogy növelné élettartamát, hamarabb megromlik, mint szobahőmérsékleten. Magas nedvességtartalma miatt ugyanis nagyon gyorsan bepenészesedik.

Forrás: Thinkstock

Fokhagyma 

Nemcsak erőteljes aromájától fosztanánk meg a hűtéssel, de állaga is gumiszerűvé válna. Érdemes ezt is száraz, hűvös helyen tartani egy jól szellőző edényben.

Forrás: Thinkstock

Kenyér 

Ha éppen túl sok kenyér van otthon, akkor felszeletelve dobd be a mélyhűtőbe, így egy-egy szeletet bármikor kivehetsz később. Hűtőbe tenni azonban nem érdemes. A penészt talán pár napig távolabb tartja, de közben kiszárítja a kenyeret, amitől teljesen más textúrája lesz, sőt még az íze is rosszabb lesz. 

Forrás: Thinkstock

Dió 

Habár a hűtés megakadályozza a dióban lévő olajok romlását, az ízélményt durván rombolja. A hűvös környezet elfojtja a dió zamatát, ráadásul azonnal át is veszi más ételeknek a szagát.

Forrás: Thinkstock