Annak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek.

Egy tökéletes hely, ahol a magasra törő könyvtár díszíti a nappalit. A lépcső csodásan egybeolvad a polcokkal, teret engedve a könyvek csodás látványának. Egyfajta tudás fája-hatást ér el, ez a fajta koncepció.

A lépcső csodásan egybeolvad a polcokkal, teret engedve a könyvek csodás látványánakForrás: Paul Cremoux Studio

Ez a nappali, a legtöbb lakásban könnyedén kialakítható. Ha a kanapé csak egy kicsit távolodik a faltól - a szoba közepe felé – úgy elegendő helyet hagy a mögötte álló könyvespolcoknak. A keskeny polcrendszer nem okoz komoly térkiesést.

Ez a nappali, a legtöbb lakásban könnyedén kialakítható, a keskeny polcrendszer ugyanis nem okoz komoly térkieséstForrás: ArchAnts

Épp olyan, mintha egy luxuskönyvtárban járnánk – ezt erősíti a létra is - , mely melegséggel és nyugalommal tölti el az embert egy fáradt nap után, vagy épp egy lustálkodós hétvégén.

Épp olyan, mintha egy luxuskönyvtárban járnánk – ezt erősíti a háttérben meghúzódó létra isForrás: Alexey Gulesha
Ezeket a könyvet mindenképp olvasd el!
Összeállítottuk a könyv "bakancslistánkat", melyen 5 olyan könyv szerepel, amit feltétlenül el kell olvasnod, mielőtt feldobod a bakancsodat. Nézzük csak!

A könyvespolcot kiemelik a nem túl mozgalmas képek, és egyben új funkcióval is feltöltik azt. Remekül működik akkor, ha a polcok eltakarják a sima falfelületeket, így nem kell kényelmetlen kompromisszumot kötnöd.

A könyvespolcot kiemelik a nem túl mozgalmas képek, és egyben új funkcióval is feltöltik aztForrás: Michael Maher Design

Sok az ablak? Használj ki minden felületet! Vizsgáld meg, hogy milyen rendelkezésre álló helyed maradt, és tervezz egyedi méretű polcokat.

Vizsgáld meg, hogy milyen rendelkezésre álló helyed maradt, és tervezz egyedi méretű polcokatForrás: Elizabeth Roberts

A legfelső emelet se lehet könyvmentes. A derékszögmentes falak gyönyörű felületet adnak egy egyedi könyvespolchoz, a szobában elhelyezett lámpák pedig szinte vonzzák az embert, hogy élvezze egy remek könyv társaságát.

A derékszögmentes falak gyönyörű felületet adnak egy egyedi könyvespolchozForrás: Uglyanitsa Alexander

Nem kell feltétlenül egyedi tervezésű, vagy épp az egész falat betöltő polcokban gondolkodni. Kiválóakat lehet készen venni is, melyek épp annyira mutatósak.

Kiváló polcokat lehet készen venni is, melyek épp annyira mutatósak, mint egyedi tervezésű társaikForrás: Evermotion

A DIY – vagyis saját készítésű – polcrendszerekkel, a szoba aktív részesévé teheted az egyébként semmire sem használható tereket.

A DIY – vagyis saját készítésű – polcrendszerekkel, a szoba aktív részesévé teheted az egyébként semmire sem használható tereketForrás: Santiago Mañero