A Rodoszon található Villa De Vecchi a fasiszta diktátor számára épült, de küszöbét sosem lépte át. Nem csupán nyugdíjas éveire gondolt, mikor ezt a helyet választotta, ám a történelem alakulása közbeszólt.

A festői görög sziget hegyén fekszik a történelem egyik leghírhedtebb diktátorának elhagyatott villája. Helyszíne nem mondható véletlennek, tökéletes volt ugyanis Olaszország terjeszkedési terveihez – ez lett volna az új olasz birodalom központja. Építése 1936-ban fejeződött be, három évvel a második világháború kezdete előtt.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff
A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon
Lehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon.

A görög fotográfus, a 27 éves Ioanna Sakellaraki, júliusban járt a szigeten, hogy megörökítse a diktátor villáját, amely évtizedek óta elhagyatottan áll.

Forrás: Northfoto

Az ablakok ki vannak törve, a falakról mállik a vakolat, graffitik és szemét mindenhol. Ám a tengerszint felett 800 méterrel épült villa még így is lenyűgöző látványt nyújt. A görög kormány, 13 további ingatlannal együtt, most megpróbál bérlőt találni rá, aki például szállodának felújítaná, és visszaadná azt, amit az idő elvett. 

A Villa De Vecchi egy történelemmel átitatott, kétszintes épület, melyet az olasz megszállók építettek. Egyedülálló építészeti értéke van, és egy olyan szépségű területen helyezkedik el, amely egész évben kedvelt turisztikai célpont"  - nyilatkozta a görög fejlesztési alap.

Benito Mussolini villája - mely magasan fekszik Rodosz városa felett, és panorámás kilátást nyújt az Égei-tengerre - most romos, és igen kevés jelét mutatja az egykori dicsőségének.

/1709/Elhag201794104241