Gönczi Gábor életében meghatározó volt a sport, főként a judo. Saját bevallása szerint nagyon sokat tanult azalatt, amíg rendszeresen űzte, most újra kipróbálta. 

Gönczi Gábor a héten zajló judo-világbajnokság kapcsán sok emlékett idézett fel, ugyanis annak idején ő is űzte ezt a sportot. A műsorvezető számára meghatározó élmény volt, amikor 8-9 évesen először lépett a terembe, saját bevallása szerint őt a judo nevelte.

Gönczi Gábor újra kipróbálta a judótForrás: Mate Fuchs

 "Olimpiai, Európa- és világbajnokokkal edzettünk, olyan nevekkel, mint Csák József vagy Bujkó Tamás. Volt egy edzőm, akire istenként tekintettem. Úgy ettem, úgy aludtam, ahogy mondta, egy tartást adott. Mi úgy néztünk rájuk, mint a karatekölyök a mesterére, igazi Jackie Chanek voltak a szemünkben" - mesélte Gönczi, akit a judo tiszteletre, fegyelemre, gondolkodásra tanított. „Soha nem mondtam rosszat például olyanokról, akik a pályatársaim a szakmámba. Maximum engem inspirált másnak a sikere vagy a kudarca, amiből tanulni lehetet" - mondta a tévés, aki a narancssárga övig jutott, és minden emlékett megőrzött arról az időszakról egy könyvben, amit Csák József fotója díszít. "Mindenki úgy akart kinézni, úgy akart mozogni, úgy akart bejönni az ajtón, mint ő" - árulta el Gönczi, aki biztos abban, hogy majd fiának is bemutatja ezt a sportot. 

Gönczi Gábor újra a szőnyegenForrás: Mate Fuchs