Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!
A Keverd újra, Buday! első részében kedvenc szakácsunk bemutatja, hogyan készül az egészséges Brassói pecsenye.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg húsos császárszalonna
1 cs újhagyma, vagy 15 dkg vöröshagyma
2 cs petrezselyem zöldje
4 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
1 dl étolaj
40 dkg tisztított zeller gumó
40 dkg tisztított petrezselyem gyökér
Elkészítése:
- A húsos szeletelt császár szalonnát vékony csíkokra vágom.
- Az apróra vágott hagymát, vagy még inkább az újhagymát, a zúzott fokhagymát, együtt pirítom kevés olajon a szalonnával együtt.
- Az ujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét összepirítom a hagymával.
- Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
- Végül megszórom rengeteg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
- A kockára vágott sült burgonya helyett dobókocka nagyságúra vágom a zellergumót, és a petrezselyem gyökeret. Meggőzölöm félkeményre.
- Kevés zsiradékban ropogósra pirítom forró serpenyőben.
- Tálalás előtt összeforgatom a húst a zöldségekkel.
Nézd meg a teljes videót!