Igazi legenda unokája tűnik fel az RTL Klub II-n, méghozzá Máté Péteré. Poós-Máté Dani a Konyhafőnök Juniorban versenyez, de azért a nagypapája örökségét is továbbviszi: zongorázik is.

Poós-Máté Dani szenvedélyesen szeret főzni, pedig még nagyon fiatal, de olyan hévvel veti magát a fakanalak közé, ahogy annak idején híres nagypapája a dallamok közé. Máté Péter unokája az RTL II műsorában, a Konyhafőnök Juniorban teszi próbára tehetségét.

Máté Péter unokája a főzésért lelkesedikForrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS

Egészen fiatalon elkezdte érdekelni a konyha, már ovis korában odahúztam a sámlit a konyhapulthoz és figyelte az eseményeket. Máté talán észre sem veszi, hogy milyen hasonlóság van közte és híres nagypapája között, de édesanyja felfedezte az azonosságokat. „Általánosságban olyan intenzív, mint ő volt, külsőleg is fedeztem már fel hasonlóságot, a testalkata meg teljesen apu. Azt hiszem, ami apuban a művészet iránti láz volt, az Daniban a főzés iránti" – mondta a Blikknek Dorottya. Dani persze a főzésen kívül egyéb hobbiknak is hódol.

Máté Péter unokája, Poós-Máté Dani imád főzniForrás: RTL II/Konyhafőnök Junior

8 éve judozom, ez már életformává vált, versenyszerűen judozom már 5 éve. 5 éve zongorázom, imádom a zenét, szintén óvodáskori tervem volt, hogy felvételizem zongora-szakra. Megszállott horgász vagyok. Lovagolok is, és úgy általában imádom az állatokat" – mesélte Dani.