Mutattunk már igazi luxus fürdőszobákat, ahol nem számított a tér, némelyik egy nappali méretével vetekedett. Ám, sok esetben, a fürdőszoba a lakás egyik legkisebb pontja. Ilyenkor komoly kreativitásra és szuper trükkökre van szükség ahhoz, hogy a tér tágasabbnak tűnjön és kihasználhatóbb legyen. Mutatjuk a legszebb és legkisebb fürdőszobákat.

A természeti motívumok megnyitják a teret, nem mellékesen sokkal kellemesebben is érzi magát egy ilyen közegben az ember. A fehér szín – mely itt a domináns – pedig tágítja a fürdőszobát.

Forrás: Ulaluls

Az apró mozaiklapok optikailag növelik a falfelületet, de csak abban az esetben, ha nem a teljes fürdőszobában használod!

Forrás: Ulaluls, Rusu Ruslan

A csíkok segítik elfeledtetni a szemmel az igazi arányokat.

Forrás: Rusu Ruslan, Peter Murdock
Forrás: Kona Real Estate Now
A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - Közel a természet
Ezekben a fürdőszobákban határozottan a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Ezt pedig a természet meghívásával érik el. Olyan megoldásokat mutatunk, amelyek egyszerre döbbenetesek és lenyűgözőek; dzsungel, borostyánfal, kis tó.

Az ovális és görbe formák remekül megadják a kis térnek azt, amire szüksége van; a legjobb helykihasználást. Nem mellékesen pedig, az érdekes térrendezés elvonja a figyelmet.

Forrás: My Design Review

A falba süllyesztett tárolók növelik a teret.

Forrás: Nathan Schroder

A tükrök mindig remekül nagyítják a helyiséget. Az egymással szemben lévő falakon elhelyezett tükrök duplán segítenek a kis terek nagyobbá tételében.

Forrás: Trevor Tondro, Jonny Valiant

Időnként egy meglepő szín vagy forma eltereli a szemet a kisebb térről.

Forrás: David Tsay, Trevor Tondro