Világsiker az új magyar édesítőszer, az almacukor

Forrás: Dia-Wellness Kft. -
étkezés természetes almacukor édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, amely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsósorban pedig kellemes ízélményt nyújt.

Közel egy évtizedre volt szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes eljárást, a legsokoldalúbb felhasználáshoz szükséges állagot, valamint a legkiválóbb ízélményt.

Antalicz Miklós, az almacukrot gyártó kft. tulajdonosa Forrás: Dia-Wellness Kft.

Hosszú évek óta köztudott, hogy a finomított fehér cukor nem tesz jót az egészségnek, mindenekelőtt azért, mert gyorsan és nagymértékben emeli a vércukorszintet, ami több negatív hatással jár. „Nagyjából egyenletesen kell tartani az inzulinszintünket a nap folyamán – ezért is ajánlják a szakemberek a napi 5-6-szori étkezést – mellyel elkerülhető a hirtelen ránk törő farkaséhség és a hasnyálmirigy kimerülése. Ezáltal kisebb az esély az elhízásra, és jelentősen csökkenhet a cukorbetegség kockázata. Mivel a fehér cukornak nagyon magas a glikémiás indexe, így nagyon megemeli az inzulinszintet, érdemes olyan alternatív édesítőszert keresni, ami természetes eredetű, és nem vált ki nagy inzulinválaszt. Az almacukorszirup éppen ilyen. Ennek legfőbb alkotóeleme az L-fruktóz (betöltéskor 36%), ez adja pozitív hatásainak gerincét" - mondta Szarka Dorottya dietetikus, aki a fruktózzal kapcsolatos tévhiteket is tisztázta:

Fruktóz és fruktóz között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy laboratóriumi körülmények között, mesterségesen előállított fruktózról vagy pedig egy természetes anyagból, jelen esetben almából kivont gyümölcscukorról beszélünk. Kémiailag és élettanilag sem ugyanaz a hatása a kétféle fruktóznak.

A dietetikus azt is elárulta, kiknek javasolja az almacukor fogyasztását: "Egészségtudatos emberek számára kiváló megoldás lehet az ételek édesítésére. Inzulinos - úgynevezett egyes típusú - cukorbetegnek nem javaslom, de egy életmóddal, diétával karban tartott vagy alacsony dózisú gyógyszeres kezelést igénylő diabétesz esetén beilleszthető az étrendbe, azzal a feltétellel, hogy bele kell számolni az előírt napi szénhidrát- és kalóriamennyiségbe, hiszen az almacukor nem energia- és szénhidrátmentes" – hangsúlyozta Szarka Dorottya.

Az almacukorszirup édessége körülbelül a mézéhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére használható Forrás: Dia-Wellness Kft.

Az almacukorszirup édessége körülbelül a mézéhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére használható:

Kiválóan alkalmas a kávé ízesítésére, sütemény sütésére, ételek, saláták stb. édesítésére, turmix készítésére – lényegében bármilyen receptúrába beleilleszthető.

Guggolással a bomba alakért - Videó!http://www.life.hu/ez-zsir/20170915-guggolo-gyakorlatok-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód-szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat! Ez Zsír!ThinkstockIndul a gombaszezon! Ezeket a recepteket próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20170915-gombas-receptek-buday-petertol.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből. A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól. Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket! Ez Zsír!ThinkstockŐsszel sincs lustálkodás: gyakorlatok far- és törzsizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170911-farizomerosito-gyakorlatok-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!Ez Zsír!ThinkstockTökéletes popsira vágysz? Ezeket a gyakorlatokat vesd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20170906-gyakorlatok-popsira-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmódszakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bomba formát és izomlázat! Ez Zsír!--Fogyási tippek azoktól, akik rengeteg felesleges kilótól szabadultak meghttp://www.life.hu/ez-zsir/20170912-fogyasi-tippek-azoktol-akik-maguk-is-lefogytak.htmlAzoktól, akik átélték már, milyen a fogyás, és pontosan tudják, mit kell tenni érte, sokkal hitelesebben hangoznak a fogyási tippek. Ráadásul könnyebben el is fogadják a hasonszőrűektől ezeket az életmódváltási tanácsokat. Szóval, halljuk őket! Ez Zsír!ThinkstockÍgy rendszerezd a konyhádat, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170905-igy-rendszerezd-a-hutodet-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa komolyan veszed az életmódváltást, akkor itt az ideje egy konyhai nagytakarításnak, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki a konyhád, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.