Új évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendek

otthon évszak lakberendezés ősz bohém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé.

A bohém szó a 15. századi Franciaországból származik. Jelentése könnyed, könnyelmű, jó kedélyű. Maga a kifejezés Henri Murger 1845-ben megjelent műve, a Scènes de la vie de bohème (magyarul Bohémélet) nyomán vált népszerűvé.

Engedd szabadon szárnyalni a fantáziádat. Párosíts össze olyan színeket és formákat, melyek elsőre inkább taszítanák egymást, mintsem harmóniában meglennének egymás mellett. Merj mintákat, váltakozó anyagokat használni. Élvezd az impulzivitást, azt, amit a csodaszép ősz kínál a természetben.

Merj mintákat, váltakozó anyagokat használni Forrás: Pressloft

A vörös, a piros, a narancs, a barna, sőt a lila mélyebb tónusai is mind az őszt idézik; a természet méltóságteljes álomba vonulását, a nap utolsó erős sugarait. Remek lehetőség rejlik a részletekben. A színes díszpárnák, vázák, gyertyák képesek őszies, de vidám hangulatot varázsolni az otthonodba.

A vörös, a piros, a narancs, a barna, sőt a lila mélyebb tónusai is mind az őszt idézik; a természet méltóságteljes álomba vonulását, a nap utolsó erős sugarait Forrás: Pressloft

Hozd be az erkélyről és a kertből az évelő növényeket. Engedd, hogy felüdítsék a nappalit, vagy épp a konyhát csodás zöld színükkel.

Hozd be az erkélyről és a kertből az évelő növényeket, engedd, hogy felüdítsék a nappalit Forrás: Pressloft

A virágmotívummal sosem lőhetsz mellé. Most a réti üdék helyett azonban válaszd inkább az antikolt, nagyobb virágzatú mintákat.

A virágmotívummal sosem lőhetsz mellé Forrás: Pressloft

Ne légy az ősz ellensége. Ez is csak egy évszak, lásd meg a csodás oldalát!

1. Asztali lámpa, KIKA 12.990 forint 2. Dohányzóasztal, KIKA 40.900 forint 3. Fotel, IKEA 44.990 forint 4. Tároló kosár, Jysk 1350 forint/darab 5. Puff, IKEA 39.990 forint 6. Nubilo kanapé, Spirit Home 7. Mécsestartó, Jysk 1290 forint/darab 8. Art szőnyeg, Diego 9990 forint Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.