Alapítójára, a 20 éve meghalt Gianni Versacera emlékezve együtt állította a kifutóra az 1990-es évek neves topmodelljeit a Versace divatház a milánói divathéten. Kétségkívül ez volt a rendezvény legjobb pillanata.

Donatella Versace meghívta divatbemutatójára Carla Brunit, Claudia Schiffert, Naomi Campbellt, Cindy Crawfordot és Helena Christensent, akikkel együtt vonult a kifutóra. Valamennyien Gianni Versace kedvenc modelljei voltak.

Balról jobbra: Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbel, Cindy Crawford és Helena ChristensenForrás: The Yomiuri Shimbun/Koki Kataoka

Az öt topmodell csillogó, hosszú ruhában vonult végig a kifutón. Donatella Versace új kreációi mellett ismét a kifutóra vitte bátyja legendás ruháit az 1980-90-es évekből.

"Gianni, te egy zseni voltál és felismerted a nők erejét" - hangoztatta Donatella Versace. A divatcézár 51 évesen, sikerei és népszerűsége csúcsán, 1997. július 16-án lett brutális gyilkosság áldozata. Miamiban található lakása előtt lőtte le Andrew Cunana sorozatgyilkos férfiprostituált (Versace soha nem titkolta, hogy a saját neméhez vonzódik), aki nem sokkal később magával is végzett.