Az őszi és a téli időszak az otthoni bekuckózások, gyertyagyújtások, lélekmelengető teázások ideje. Mindennek pedig nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk.

Míg nyáron a rengeteg szabadtéri programon lazítunk, koncerteken táncoljuk ki magunkból a hétköznapokban felgyülemlett stresszt, addig ősszel hajlamosabb az ember az otthon melegét választani a pihenés helyszínéül. Hiszen egyre hidegebb van kint, egyre inkább vágyunk a melegségre, a meghitt, békés hangulatra, és ahogy közeledik a tél és a karácsony, ez egyre inkább fokozódik.

Ahogy egyre hidegebb van kint, egyre inkább vágyunk a melegségre, a meghitt, békés hangulatraForrás: Thinkstock

Az ilyen meghitt esték tökéletes kísérője egy bögre gőzölgő tea, aminek már a melegsége is lassításra ösztönöz, hiszen egy forró italt csak szépen kortyolgatva lehet elfogyasztani. Egyértelmű az üzenete: csak semmi rohanás. Ahogy minden egyes korty melegséggel önti el a testünket, az ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük. Talán nincs is még egy olyan élelmiszer, amiből annyi változat lenne kapható, mint a teából, aminek nagy része ráadásul gyógyító hatással is bír. A különböző gyógynövény keverékek nemcsak az idegeket nyugtatják meg az alvás előtt, de az immunrendszert is erősítik.

5 gyógyital a testi, lelki egészségért
Ezúttal ötféle gyógyteát mutatunk be, amit érdemes kipróbálnotok idén ősszel!

A hangulatot az is fokozza, hogy milyen környezet vesz minket körbe. Egy illóolaj is segíti az ellazulást, de az is jó érzéssel tölti el az embert, ha egy szép bögréből kortyolhatja a lélekemelő italt. Legyél a vintage stílus vagy az unikornisok szerelmese, biztosan megtalálod majd a kedvencedet. De olyan bögrét is beszerezhetsz, amire te magad írhatsz fel üzeneteket.

Csészék, bögrék:

1. Kopott macska 2890 forint 2. Old dekor 1200 forint 3. Skandi trend 4490 forint 4. Butlers 1490 forint 5. Kopott macska 2690 forint 6. Butlers 1290 forint 7. Stile Interior 2490 forintForrás: Life.hu

Egyebek:

1. Gasztroshop 490 forint 2. Old dekor 2600 forint 3. Vasedény 5890 forint 4. Kopott macska 5490 forint 5. Kookta 3990 forint 6. Kopott macska 8290 forint 7. Old dekor 3500 forintForrás: Life.hu