Felújították John Lennon és Yoko Ono híres montreali szállodai lakosztályát

ágy John Lennon tiltakozás világbéke The Beatles Yoko Ono
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felújították a montreali Fairmont The Queen Elizabeth szálloda 1742-es lakosztályát, melynek ágyából 8 napig ki sem szállt a világbékét hirdető szerelmespár, John Lennon és Yoko Ono. Ez volt a második „ágyból a békéről" tiltakozásuk.

John Lennon nem volt mindig békés

Senki sem gondolta volna a hippi John Lennonról, hogy ennyire kegyetlen is tudott lenni – főleg egy nővel! A nemrég napvilágot látott, szaftos pletyka szerint az énekes többször verte és féltékenységi rohamaival kínozta egykori feleségét.

1969. május 26. és június 2. között elmélkedett itt békéről és szeretetről a The Beatles angol kultikus zenekar énekes-gitárosa John Lennon és felesége Yoko Ono japán-amerikai képzőművész.

1969. május 26. és június 2. között elmélkedett itt békéről és szeretetről John Lennon és felesége Yoko Ono Forrás: Getty Images

Ezek igen termékeny napok voltak a pár életében. Egyrészt a vietnámi háború elleni békés, ám mégis hangos tiltakozásuknak újságírók és barátaik is tanúi lehettek – szívesen fogadtak bárkit, bár ők maguk végig ágyban maradtak -, másrészt itt vették fel május 31-én az azóta „béka himnuszként" emlegetett Give Peace a Chance című számot.

A szálloda mindent megtett annak érdekében, hogy igazi zarándokhellyé váljék. A felújított lakosztály falait, ennek a gyönyörű dalnak a szövegei díszítik. Az ablakon az eredeti békés tiltakozás jelmondatai olvashatóak. A John és Yoko által használt tároló ihletette szekrények egyfajta interaktív kiállításként szolgálnak; számos fénykép, videó és egyéb emléktárgyat őriznek.

A szálloda mindent megtett annak érdekében, hogy igazi zarándokhellyé váljék Forrás: Fairmont Queen Elizabeth

Bár a lakosztály jellege a felújítást követően némiképp megváltozott, az IVR szemüvegnek köszönhetően az itt megszálló vendégek bepillantást nyerhetnek abba a térbe, melyben közel 50 éve élt Jonh Lennon és Yoko Ono 8 napig.

/1709/Fel_j2017929939Pillants be 8 híres író hálószobájábahttp://www.life.hu/otthon/20170921-pillants-be-8-hires-iro-haloszobajaba-irodalmi-nobel-dij-tervrajz-ernest-hemingway.htmlSzámos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek. Otthon--1960-as évekbeli üdülőkomplexumok akkor és most - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170912-1960-as-evekbeli-udulok-nyaralok-szallodak-akkor-es-most-fotok.htmlPablo Iglesias Maurer fotós íróasztalára került egy képeslap a 60-as évekből. A képen egy üdülőparadicsom hirdetett pihenést, kikapcsolódást és megvalósulásra váró álmokat. A rajta szereplő emberek vidámak voltak és felszabadultak. Maurer azon tűnődött, az épület vajon miként nézhet ki most, napjainkban. Otthon--Eladó Mark Twain bájos connecticuti farmjahttp://www.life.hu/otthon/20170823-elado-mark-twain-bajos-connecticuti-farmja-haza.htmlA közel 20 hektáros connecticuti birtok - melyet Mark Twain halála előtt egy évvel vásárolt -, magába foglal egy 1787-ben épült házat és egy 1860-ban felhúzott pajtát. Mindez most eladó, és mindössze 1,85 millió dollárt kérnek érte. Otthon--Hihetetlen sírkövek és történetük - A The Beatles is érintetthttp://www.life.hu/csalad/20170919-hihetetlen-sirkovek-es-tortenetuk-temetkezes-the-beatles.htmlEgy sírkő sokat elárul az elhunytról és szeretteiről egyaránt. Miből készült, mivel van díszítve, mi van ráírva... Amikor az ember egy temető 100-200 éves sírjai közt sétál, gyönyörűen őszinte vallomásként hatnak az itt-ott már megcsorbult, megfakult sírkövek. Most összegyűjtöttünk pár igazán érdekes sírkövet – nem csak a régmúltból. CsaládA kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar villája ma már luxushotelhttp://www.life.hu/otthon/20170810-a-kolumbiai-drogbaro-pablo-escobar-medellin-kartell-villaja-luxus-hotel.htmlSzeretnél pár napot eltölteni egy kellemes szállodában, mely különbözik az összes többitől? Válaszd a kolumbiai kábítószerkartell fejének egykori birtokát, mely ma Casa Malca néven őrzi Pablo Escobar szellemét. OtthonOrigoOlasz és francia luxushotelek, amelyek a hírességek abszolút kedvencei http://www.life.hu/otthon/20170627-olasz-es-francia-luxus-hotelek-melyek-a-hiressegek-kedvencei.htmlTe is biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mely hotelek azok, melyek a sztárok gyakran irreális elvárásait is képesek teljesíteni, és ezzel időről időre visszacsalogatni magukhoz őket. Bizony, a hírességek az elvárható legmagasabb luxust is kielégítő szállodákat preferálják. Imádják Európát, a történelme és a kiszolgálás egyedülálló minősége miatt. Összegyűjtöttünk néhány olyan hotelt, amelyek akár számunkra is elérhetőek lennének. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.