Senki sem gondolta volna a hippi John Lennonról, hogy ennyire kegyetlen is tudott lenni – főleg egy nővel! A nemrég napvilágot látott, szaftos pletyka szerint az énekes többször verte és féltékenységi rohamaival kínozta egykori feleségét. 

A Beatles együttes frontembere egy liverpooli iskolában, 17 évesen ismerkedett meg Cynthiával, akivel később szerelembe estek. A kapcsolatukat azonban beárnyékolták Lennon féltékenységi rohamai, aki nem csak üvöltözött a lánnyal, hanem, ahogyan azt később be is vallotta, ha úgy adódott, megütötte – olvasható a Best magazinban.

John Lennon és első felesége CynthiaForrás: MTI/AP/Victor Boynton

„Fiatalon nagyon kegyetlenül bántam a nőkkel, szégyellem, de vertem is őket. Csak akkor változtam meg, amikor találkoztam Yokóval" – mondta akkor a zenész.

Cynthia egy gyermekkel is megajándékozta a zenészt, aki a házasságuk alatt végig csalta őt. Frigyüknek azonban csak akkor fellegzett be végleg, amikor a zenész megismerte Yoko Onót. A két nő egyébként a zenész halála után jó viszonyt ápolt. Cynthia a múlt héten, 75 évesen halt meg, temetésén pedig Yokó is búcsúbeszédet mondott.