Az amerikai álomban erősen jelen van az a fajta kényelem és luxus, amelyet a tengerentúli, sikeres emberekhez kapcsolunk. Kalifornia pedig különösen csábító ebből a szempontból. Ám nem kell több ezer kilométert utaznunk ahhoz, hogy egy ilyen álmunk valóra váljon. Megmutatunk egy igazi luxusvillát belülről, amely valahol hazánkban épült és szépült. A California Love koncepció terveit maga a tervekért és a kivitelezésért felelős vezető belsőépítész, Ring Miklós mesélte el nekünk.

Mielőtt az ügyféllel találkozhattunk és beszélhettünk volna, már éreztük a koncepció fő vonalát; maga az építészeti terv is jól kijelölte az irányt. Tudatosan vagy tudattalanul, de érezhetően sugallta a kaliforniai modern luxusvilla főbb jellemzőit.

Ezt csak tovább erősítette az ügyféllel való találkozás, egyeztetés, amely során kiderült ennek az oka is; amerikai kötődések. Telitalálat! - szerencsére a koncepciónk is az lett az ügyfél megelégedésére.

Az építészeti terv is tudatosan vagy tudattalanul, de érezhetően sugallta a kaliforniai modern luxusvilla főbb jellemzőitForrás: ringstudio.hu, Építész: Lukácsi Tamás

A házon nemes és tartós anyagok vonulnak végig tiszta, egyszerű formák kíséretében, egy erőteljes hangulatkeltő elemmel az étkezőben. 

Már a bejáratnál letisztult és reprezentatív hangulat fogadja az érkezőt. Semmilyen felesleges részlet nem jelenik meg a felületeken, hogy egységében érvényesülhessen az anyag és a teret meghatározó forma, a csillár.

A mutatós közösségi térben folyatódik a nemes anyaghasználat. A fa falburkolat és a márvány exkluzív hangulatot kölcsönöz a térnek, és izgalmas kontrasztot alkot a mennyezet látszóbeton felületével.

Az étkező falán széles övű acélprofilokból alakítottunk ki egyedi dekorációs burkolatot. Ennek a mintáját rajzoljuk bele a konyha és a közlekedő fa falburkolataiba is.

,,Az étkező falán széles övű acélprofilokból alakítottunk ki egyedi dekorációs burkolatot, és ennek a mintáját rajzoljuk bele a konyha és a közlekedő fa falburkolataiba is"Forrás: ringstudio.hu, Építész: Lukácsi Tamás

A privát terekben szintén visszafogott a formavilág, valamint a markáns és látványos anyaghasználat a jellemző;  gyapjúszőnyeg, selyemtapéta és a koncepcióban mindenhol visszatérő márvány anyag a bútorokon. A hálóban és fürdőben egyaránt sok üvegfelület jelenik meg. Az üveg helyenként áttetsző, helyenként nem, valahol pedig tükör formájában jelenik meg, mindig a funkcióhoz igazítva.

Ez az ingatlan is tökéletes példája annak, hogy csak a magas szintű megrendelői igényekhez tud magas szintű és kifinomult tervezői idea párosulni mind az építész, mind a belsőépítész részéről.

/1710/Kalif2017101612129
Ring Miklós és csapata
Kifinomult anyagok, egyedi formák, átgondolt részletek, odaadó és elhivatott kivitelezői hozzáállás, és az egész alapja a magas szintű tervezői idea... Ez a Ring Studio hitvallása, melyből kiválóan érződik, hogy egy-egy megrendelésre nem munkaként, sokkal inkább alkotásként tekintenek. A belsőépítész és az építész a tervezési fázis során a tervhez hozzáadja saját tudásanyagát, művészi gondolatait és jó esetben lelkének egy részét. Ezáltal létrejön egy épület, egy műalkotás, amely fennállása alatt emberek ezreire vagy akár millióra gyakorol majd hatást.
Minden építményt szemlélő ember emlékképek formájában hazavisz egy keveset az épületből. Ilyenformán az építész, a belsőépítész, az alkotó, tömegek kulturálódásához, formakultúrájának emeléséhez járul hozzá.