Kevesebb hátborzongató hely létezik, egy egykor emberek járta épületnél vagy helységnél. A múlt lenyomatai, az időnként igen rémisztő háttértörténetek még a nappali világosságban is valami megmagyarázhatatlan félelmet ültetnek az emberbe. Most ilyen helyeket mutatunk be.

 

1. Pripyat, Ukrajna  

A csernobili atomkatasztrófa helyszínéhez, Pripyat volt a legközelebb. Körülbelül három kilométerre volt az erőműtől. Az egész várost, közel 49 ezer embert evakuálták, amikor az atomerőmű 1986. április 26-án felrobbant. A város még napjainkban is elhagyatott, mivel még mindig magas a sugárzás.

PripyatForrás: AFP

 

Forrás: AFP

 

Forrás: AFP

2. SanZhi Houses, Tajvan  

Ezt a furcsa épületegyüttest, eredetileg Taipei közelében lévő tengerparti üdülőhelynek szánták. De a befektetők félbehagyták a projektet, miután számos szerencsétlen esemény történt, beleértve több balesetet és öngyilkosságot. Az építkezés ellen szólt az is, hogy a helyiek állították, a munkások egy 17. századi temetőt tártak fel a munkálatok során. A pletykáknak és a baleseteknek köszönhetően az építkezést végül 1980-ban hivatalosan is leállították. De sok ember, aki egy furcsa és hátborzongató élményt keres, még ma meglátogatja ezt a helyet.

/1411/San_Z20141124135158
Forrás: Youtube
Kísértet járta épületek - Ahol a holtak nem nyugszanak (18+)
Sokan gondolják, hogy azokban az épületekben, ahol egykor valami szörnyűség történt, az elhunytak szellemei nem képesek továbblépni.Paranormális észlelések, hőkamerás felvételek... Ilyeneket mutatunk most be.

  3. Kolmanskop, Namíbia    

Ez egykor egy virágzó afrikai város volt. Rengeteg embernek adtak munkát a gyémántbányák. Miután azonban a második világháború után, a drágakő ára esni kezdett, a várost fokozatosan elhagyták a munkások. 1954-re már teljesen elnéptelenedett.

KolmanskopForrás: Thinkstock

 

Forrás: Thinkstock

4. A Bolgár Kommunista Párt háza  

A Bolgár Kommunista Párt házát 1989-ben hagyták el a vasfüggöny leomlása után. A repülő csészealj alakú emlékmű a Buzludz-hegység tetején található Közép-Bulgáriában. Ez egy igen ellentmondásos épület. Sokan azon az állásponton vannak, hogy fel kellene újítani, és turista célponttá kellene tenni, mások viszont inkább lebontatnák.

A Bolgár Kommunista Párt háza a Buzludz-hegység tetejénForrás: AFP/NurPhoto
Forrás: Dreamstime

 

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff