A 29 éves brit nő még mindig szoptatja 5 éves kislányát, és ő semmi kivetnivalót nem lát ebben. Szerinte az anyatej tápláló, nyugtató és ingyen van!

A fiatal brit anya még mindig szoptatja kislányát, Jasmine-t annak ellenére, hogy a gyermek már 5 éves. Sophie Mei Lan azt vallja, hogy ez a táplálás közelebb hozza hozzá gyermekét, de nem ez az egyetlen előnye. „Szerintem semmi furcsa nincs egy gyerek táplálásában. Jasmine tavaly iskolába kezdett járni, és megmondtam neki, hogy nem sok olyan gyermek lesz az osztályában, aki még szopik, de őt nem zavarta" – mondta Sophie, akinek van egy kétéves lánya is, természetesen őt is így eteti.

Sophie Mei Lan még mindig szoptatForrás: Instagram/Sophie Mei Lan

„Az anyatej tápláló, nyugtatót és ingyenes" – sorolja az érveket a 29 éves anya, aki állítja, hogy az elmúlt években ezzel több ezer fontot spórolt. Sokan bántják ugyan őt amiatt, hogy még mindig szoptatja gyermekeit, de őt nem érdekli. Az viszont annál inkább, hogy a férje sem rajong már ezért: a 30 éves séfként dolgozó férfi is azt szeretné, ha felesége felhagyna már ezzel, mivel az etetések nagyon kifárasztják a nőt.

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy azok a nők, akik hosszabb ideig szoptatják gyermeküket, figyelmesebb anyák lesznek a gyermek első 10 évében, ráadásul a nők mentélis egészségére is jó hatással van a gyerekek kitolt anyatejes táplálása. Az pedig már régóta nem kérdés, hogy a babák számára milyen pozitív előnyökkel jár az anyatej: a magasabb intelligánciát, és erősebb immunrendszert is a hosszú szoptatás pozitív hatásainak tulajdonítják. 

8 éves koráig akarja szoptatni 4 éves fiát az anya
Igény szerint még mindig szoptatja 4 éves fiát Sophie Emma Rose, sőt egy ágyban is alszik a gyermekkel. Úgy véli, elfogadottnak kellene lennie, hogy idősebb korban is így táplálják az anyák a gyermekeiket. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!