Szörnyű tapasztalatáról számolt be egy édesanya, aki császármetszéssel adott életet gyermekének: felkért egy fotóst, hogy örökítse meg a pillanatot, de a fényképész elutasította, kioktatta és meglázta az anyát. Szerinte ugyanis a az műtét, nem szülés. 

Felháborodva számolt be megrázó tapasztalatáról egy anya, aki császármetszéssel adott életet gyermekének. Felkért egy fotóst, hogy örökítse meg a születés pillanatát, de a fényképész úgy döntött, hogy ő nem fotózza le. És nem azért, mert túlságosan intim dolognak tartja a szülést, hanem azért, mert szerinte a császármetszés csupán egy műtét.

A császármetszés a fotós szerint nem szülésForrás: Dreamstime

A műtét nem szülés, édesem. Te nem szülni fogsz. Rajtad egy operációt végeznek, hogy kiemeljék belőled a gyereket. Ez nem szülés, én pedig nem akarom megörökíteni. Ha úgy döntesz, hogy végigcsinálod az anyaságot, és természetesen szülsz, akkor tudasd velem, és megbeszélhetünk egy időpontot. Az anyaság egy kemény munka,  a helyedben én kétszer is meggondolnám, belefogjak-e, ha már az elején a könnyebbik utat választod" - írta a fotós, levelét az édesanya közzé is tette a Facebookon. Természetesen a kommentelőket felháborította a fényképész reakciója. "Aki azt gondolja, hogy a császármetszés a könnyebbik út, az biztosan nem így szült" - írta egy kommentelő, aki kétszer természetes úton, egyszer pedig császármetszéssel szült, és elmondása szerint az utóbbiból sokkal tovább tartott a felépülés és sokkal fájdalmasabb volt.