Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!
Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg karaj csont nélkül
- 3,5 dl görög joghurt
- 1 cs friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- 20 dkg ízesítés nélküli kukoricapehely (corn flakes)
- só

Tökfőzelékhez:
- 80 dkg gyalult tök
- 10 dkg teavaj
- 1dl étolaj
- 2 csokor kapor
- 1 csokor újhagyma
- 3,5 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A csont nélküli karajt megsózom. Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, egy kevés mustárt és a sót elkeverem a sűrű joghurtban. A hússzeleteket beleforgatom az ízesített joghurtba, majd a kézzel megtört kukoricapehelybe. A tepsit kibélelem sütőpapírral és bekenem étolajjal, majd a ráhelyezett, bepanírozott húst is vékonyan beolajozom. 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm. A gyalult tököt fele vaj, fele étolaj keveréken megpirítom. Rászórom a felkarikázott újhagymát az apróra vágott kaporral együtt, majd megpirítom. Csak a pirítás után sózom meg. Végül hozzáforralom a tejfölt és tálalom az ételt.
Nézd meg a teljes adást!