Tökfőzelék sütőben sült rántott hússal: egészséges recept

rántott hús recept egészség tökfőzelék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 50 dkg karaj csont nélkül
  • 3,5 dl görög joghurt
  • 1 cs friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mustár
  • 20 dkg ízesítés nélküli kukoricapehely (corn flakes)
Forrás: LifeTv

Tökfőzelékhez:

  • 80 dkg gyalult tök
  • 10 dkg teavaj
  • 1dl étolaj
  • 2 csokor kapor
  • 1 csokor újhagyma
  • 3,5 dl tejföl

Elkészítése:

A csont nélküli karajt megsózom. Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, egy kevés mustárt és a sót elkeverem a sűrű joghurtban. A hússzeleteket beleforgatom az ízesített joghurtba, majd a kézzel megtört kukoricapehelybe. A tepsit kibélelem sütőpapírral és bekenem étolajjal, majd a ráhelyezett, bepanírozott húst is vékonyan beolajozom. 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm. A gyalult tököt fele vaj, fele étolaj keveréken megpirítom. Rászórom a felkarikázott újhagymát az apróra vágott kaporral együtt, majd megpirítom. Csak a pirítás után sózom meg. Végül hozzáforralom a tejfölt és tálalom az ételt.

Nézd meg a teljes adást!

"Nincs szebb egy magabiztos, boldog nőnél" - interjú Salamon Dia fitneszmodellelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171108-interju-salamon-dia-fitneszmodellel.htmlSalamon Dia 20 éves kora óra, öt éve aktív versenyző, és az első Magyarországon élő bikinimodell, aki profikártya tulajdonosa lett. Legnagyobb célja, hogy megmérettesse magát a Mr. Olympián, majd édesanya legyen. Motivációról, diétáról és edzésről beszélgettünk vele. Ez Zsír!OrigoMegjelent Tomán Szabina szakácskönyve: ezekkel az ételekkel fogyott 30 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171109-megjelent-toman-szabina-elso-szakacskonyve.htmlFogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. Tomán Szabina receptjei viszont éppen azoknak szól, akik ragaszkodnak a jó ízekhez és nem vágynak önsanyargatásra. Ez Zsír!--Készíts egészséges gyümölcsös joghurtot házilag: recept!http://www.life.hu/ez-zsir/20171108-recept-egeszeges-gyumolcsos-joghurt-hazilag.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoMacskajóga: avagy miért jó állatok között sportolni?http://www.life.hu/ez-zsir/20171109-macskajoga-sport-allatokkal.htmlAmerikában már nagyon népszerű a macskajóga. Rengeteg macskakávézó tart helyben jógaórákat, a sportolni vágyók pedig imádják ezt a közeget. De mégis mi értelme van ennek a rendhagyó jógaórának? Ez Zsír!--41 évesen kirobbanó formában van Rákóczi Gabi fitneszedző - Interjúhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171108-interju-rakoczi-gabi-fitneszmodellel-szemelyi-edzovel.htmlRákóczi Gabiról senki sem mondaná meg, hogy 41 éves. Az életmódjának köszönhetően az orvosok is sorra döbbennek meg a kora hallatán, mivel nemcsak a külseje miatt tűnik jóval fiatalabbnak, a testi, szervi egészsége sem ezt az életkort mutatja. Gabival versenyzésről, egészséges étkezésről, motivációról és az életen át tartó tanulásról beszélgettünk. Ez Zsír!OrigoTe is büszkén vállalod a striáidat? http://www.life.hu/ez-zsir/20171107-szeresd-a-striaidat.htmlA nők sokszor hajlamosak azt gondolni kisebb-nagyobb testi tökéletlenségükről, hogy egyedül vannak vele. Pedig minden nő pontosan tudja, milyen a súlyfelesleg, a narancsbőr vagy éppen a stria. Sok esetben ráadásul ezek nem lustaságból vagy az odafigyelés hiánya miatt alakulnak ki, így szégyellnivaló sincs rajtuk. Szerencsére ezt egyre többen gondolják így. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.