Mindenkinek megvannak a jól bevált sminktrükkjei, de tény, hogy a folyamatosan változó trendek és az innováció újabb lehetőségeket kínálnak, amikre érdemes odafigyelni. Íme, a leghatásosabb fortélyok, amikkel éveket is letagadhatsz a korodból.

1. Használd a bőrtípusodnak megfelelő primert az arctisztítás és hidratálás után. A fakó, dehidratált bőrt pillanatok alatt egészségtől ragyogóvá varázsolhatod, ha rózsaszín, bőrtökéletesítő primert teszel fel. Hasonlóan jó választás egy magas antioxidánstartalmú, könnyű strobing krém, amivel fokozhatod arcszíned üde ragyogását. Így az alapozásod is sokkal fenségesebb lesz.

Használd a bőrtípusodnak megfelelő primert az arctisztítás és hidratálás utánForrás: Shutterstock

2. A másik szuper találmány napjainkban a highlight. Krém és por változatban is elérhetőek ezek a bőrlágyító, selyemfényű csodaszerek. Kiemelheted vele arcod legszebb részeit. Pillanatokon belül üdébb lesz a megjelenésed, ha a szemzughoz, az arccsontodra és a kupidóívre is teszel egy keveset.

3. Ha szeretnél még kifejezőbb, fiatalosabb tekintetet, akkor érdemes szemöldökformázó géllel élénkíteni a szemöldöködet. Ha még egy kis highlightot is teszel a szemöldökcsont alá, elérted a kívánt hatást. Csak arra ügyelj, hogy a formázáskor ne legyen rajzos a szemöldököd, a felesleget száliránynak megfelelően mindig fésüld ki.

4. Felül és alul is fesd ki a pilláidat. Ez a kis trükk optikailag nagyobbnak mutatja a szemeidet, ráadásul a dúsabb, erősebb szempillák az esetleges fáradt szemekből is fiatalos tekintetet varázsolnak. Érdemes olyan szempillaspirált választani, ami dúsít, és ápoló hatóanyagokat is tartalmaz.

Felül és alul is fesd ki a pilláidat, így nagyobbnak tűnik majd a szemedForrás: Shutterstock

5. Fokozd az ártatlanul érzéki megjelenésedet rózsás krémpirosítóval. Egészségtől kicsattanó lesz a bőröd színe ettől az ártatlan színtől, a krémpirosító lágy, finom textúrájának köszönhetően pedig éveket fiatalodhatsz. Ha az arcod közepére helyezed, akkor kislányos, ha az arccsontodra teszed, nőies hatást érsz el vele. Ha a rózsás krémpirosítót krémes highlighttal kombinálod, akkor pedig nagyon trendi leszel.

6. A fényes ajkak szintén fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek, legyen szó akár csak egy természetes hatású, magasfényű ajakápolóról. Ha az alkalom megkívánja, ajakkontúr ceruzával rajzold meg ajkad körvonalát, majd satírozd egész ajkadra. Erre tedd rá a harmonizáló árnyalatú ajakrúzst, és a végén egy szikrázóan csillogó szájfénnyel bolondítsd meg. Ez egyébként a ma trendi, mattra száradó folyékony ajakrúzsokkal is működik: tedd fel kedvenc matt hatású ajakrúzsodat és száradás után fokozd az izgalmat egy nagyon csillogó szájfénnyel. Tartóssága mellett sokkal kívánatosabb és fiatalosabb lesz az összkép. Ragyogj, és használd ki a fény jótékony hatását!