Mikayla Holmgren nem csak szépségkirálynőként első, hanem azok közül is, akik egyáltalán Down-szindrómával indultak volna ezért a címért. 

A 22 éves Mikayla Holmgren az édesapja elmesélése szerint egy olyan lány, akinek még életében nem volt rossz napja. A benne élő pozitív energia és életszemlélet olyan erős, hogy mindenen képes átívelni. 

I seriously could be an advertisement for @hairgodandrew #pageanthair #downsyndromebeauty #teammikayla #icouldgetusedtothislife

Mikayla Holmgren (@mikholmgren_inspiring_others) által megosztott bejegyzés,

Éppen ezért Mikayla abban a tudatban nevelkedett fel, hogy a Down-szindrómája ellenére ugyanúgy képest bármit elérni, mint a többi társa. És ezt most be is bizonyította, hiszen megnyerte a Miss Minnesota címet.

Az egyébként is csinos fiatal lányt valószínűleg az egyedülálló kisugárzása tette még szemrevalóbbá, így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a zsűritagok szeme már elsőre megakadt rajta. A Miss USA egyébként is szívesen mutat be olyan szépségeket a színpadán, akiket fogyatékosságuk vagy vallási hovatartozásuk miatt eddig nem láthattunk ilyen produkciókban. 

 

5 Down-szindrómás híresség, akiket csak csodálni lehet
A mai napig tartja magát a közvélekedésben az a tévhit, amely szerint a Down-kórral született gyermekek sorsa már eleve elrendeltetett, hiszen ez a születési rendellenesség súlyos szellemi fogyatékossággal jár, egész életükben ápolásra szorulnak, kisegítő iskolába járnak, és legfeljebb segédmunkások lehetnek. Íme, néhány példa arra, hogy a Down-szindrómások is ugyanolyan sokfélék, és ugyanolyan sokra vihetik, mint egészséges társaik. Olvass tovább itt...