Hajnali pacsirta és éjjeli bagoly – Előnyök, melyeket érdemes kiaknáznod!

korán kelő hajnali pacsirta későn fekvő éjjeli bagoly csendesporszívó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki alszik, de te még vagy már ébren vagy? Hidd el, sok ember van ezzel ugyanígy. Nem szabad azonban engeded ezt a plusz időt kárba veszni. Igenis érdemes kihasználnod, hogy neked jut pár plusz óra a napból.

Az egyik legnagyobb – nem mellesleg pedig állandó - konfliktusforrás lehet, az egymással együtt élő ember közt, ha az egyik nem a megszokott ciklus szerint fekszik, vagy épp kel. Sok ilyen típusú ember próbál észrevétlen maradni, hogy senkit se keltsen fel, miközben elmegy a számára megadatott lehetőségek mellett. Te ne ess ebbe a hibába!

Sokan nem használják ki azt az időt, amikor mások nincsenek ébren, te ne ess ebbe a hibába Forrás: Shutterstock

Ha a pacsirták táborát erősíted:

Te vagy az, aki már a nap előtt ébredsz, és ninjákat megszégyenítő lopakodással vagy képes megtenni a fürdőszoba-konyha-nappali útvonalat. Ezt a képességet hamar kifejlesztetted, mivel a veled együtt élők nem szívesen ébrednek fel a hangos jövés-menésre. Oké, ébren vagy, de miként lehetne a leghatékonyabban kihasználni ezt a plusz 2-3 órát? Előjáróban annyit elárulunk, hogy a frissességet és tettrekészséget érdemes kihasználnod.

  • Gyarapítsd a tudásod! - Kislámpa, finom tea és már kezdődhet is a kora reggeli kanapén való begubózás egy jó könyv mellett – legyen az szórakoztató, vagy épp szakirodalom.
  • Mozogj, formálódj! - A reggeli testmozgás remekül elindítja a napodat, nem beszélve arról, hogy ez az, amire délután már sose marad ideje az embernek.
  • Szedd ráncba az otthonod! – Mennyivel jobb úgy kilépni a lakásból, hogy csillog-villog. A portörlés, rendrakás, egy gyors, ultracsendes porszívózás senkit sem fog az ébresztőóra előtt felkelteni.
  • Főzz, süss! – Ha minden alvótól kellő távolságra van a konyha, úgy akár még az ebédet is összedobhatod, de egy nagyszerű villásreggeli egész biztosan belefér (erre pedig lássuk be, a mostani világban egyre kevesebb embernek van lehetősége).
Ha a konyha kellő távolságra van az alvóktól, dobj össze egy finom reggelit! Forrás: Shutterstock

Ha a baglyok csapatában vagy:

Akkor Te az éjszaka beköszöntével válsz a legaktívabbá. Szokták mondani, hogy az éjjel a kreatív energiák ideje. Ilyenkor felszabadulsz a kötelességek terhe alól. Már lezártad a napot, nem sorakoznak előtted feladatok. Lényegében bármit csinálhatsz, amivel nem zavarod se a szomszédokat, se a veled egy fedél alatt élőket, vagyis alvókat. Érdemes ezt a pár órát kihasználnod, és nem filmezéssel töltened.

  • Hobbira fel! – Ha neked sincs időd napközben a szórakozással foglalkozni, akkor szerencséd van. Éjszaka tiéd a terep: fess, rajzolj, játssz, írj, olvass, vagy csinálj bármit, amitől teljesebb embernek érzed magad.
  • Dolgozz! – Ez most nem hangzik valami jól, igaz? Pedig rengeteg éjjeli bagoly foglalkozik a munkájával akkor, amikor már nem zavarhatja meg közben senki. Annak, aki szenvedélyesen szereti azt, amiért ráadásul még pénzt is kap, az nem éli meg kötelességként a vele való foglalkozást.
  • Írd ki magadból! – Az éjjel remek alkalom napló-, novella-, vagy épp regényírásra. Nem kell, hogy kiadásra szánt művek szülessenek, elég, ha csak egyfajta ventilálás célzattal születnek művek.
  • Pakolj, rendszerezz! – Az iratok, ruhák között folyamatos a káosz, de ez akár a fűszerespolcon, vagy épp a fürdőszobai piperék között is gyakori jelenség lehet. Itt a remek lehetőség arra, hogy mindent helyre rázz.
Ha már úgyis ébren vagy, rakj rendet! Egy kis rendszerezés minden szekrényre ráfér Forrás: Shutterstock
  • Pucolj ki mindent! – A kisebb nagytakarítást persze csak akkor célszerű meglépned, ha valóban csendben tudsz dolgozni. Ám, ma már ez sem lehetetlen.
  • Szánj magadra időt! – Arcpakolás, hajfestés, hópelyhek a körmön. Ezekre család, munka és esti programok mellett gyakran nem marad már idő. Milyen szerencse, hogy Te éjjel is aktív vagy!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.