Mindenki alszik, de te még vagy már ébren vagy? Hidd el, sok ember van ezzel ugyanígy. Nem szabad azonban engeded ezt a plusz időt kárba veszni. Igenis érdemes kihasználnod, hogy neked jut pár plusz óra a napból.

Az egyik legnagyobb – nem mellesleg pedig állandó - konfliktusforrás lehet, az egymással együtt élő ember közt, ha az egyik nem a megszokott ciklus szerint fekszik, vagy épp kel. Sok ilyen típusú ember próbál észrevétlen maradni, hogy senkit se keltsen fel, miközben elmegy a számára megadatott lehetőségek mellett. Te ne ess ebbe a hibába!

Sokan nem használják ki azt az időt, amikor mások nincsenek ébren, te ne ess ebbe a hibábaForrás: Shutterstock

Ha a pacsirták táborát erősíted:  

Te vagy az, aki már a nap előtt ébredsz, és ninjákat megszégyenítő lopakodással vagy képes megtenni a fürdőszoba-konyha-nappali útvonalat. Ezt a képességet hamar kifejlesztetted, mivel a veled együtt élők nem szívesen ébrednek fel a hangos jövés-menésre. Oké, ébren vagy, de miként lehetne a leghatékonyabban kihasználni ezt a plusz 2-3 órát? Előjáróban annyit elárulunk, hogy a frissességet és tettrekészséget érdemes kihasználnod.

  • Gyarapítsd a tudásod! - Kislámpa, finom tea és már kezdődhet is a kora reggeli kanapén való begubózás egy jó könyv mellett – legyen az szórakoztató, vagy épp szakirodalom.
  • Mozogj, formálódj! - A reggeli testmozgás remekül elindítja a napodat, nem beszélve arról, hogy ez az, amire délután már sose marad ideje az embernek.
  • Szedd ráncba az otthonod! – Mennyivel jobb úgy kilépni a lakásból, hogy csillog-villog. A portörlés, rendrakás, egy gyors, ultracsendes porszívózás senkit sem fog az ébresztőóra előtt felkelteni.
  • Főzz, süss! – Ha minden alvótól kellő távolságra van a konyha, úgy akár még az ebédet is összedobhatod, de egy nagyszerű villásreggeli egész biztosan belefér (erre pedig lássuk be, a mostani világban egyre kevesebb embernek van lehetősége).
Ha a konyha kellő távolságra van az alvóktól, dobj össze egy finom reggelit!Forrás: Shutterstock

Ha a baglyok csapatában vagy:  

Akkor Te az éjszaka beköszöntével válsz a legaktívabbá. Szokták mondani, hogy az éjjel a kreatív energiák ideje. Ilyenkor felszabadulsz a kötelességek terhe alól. Már lezártad a napot, nem sorakoznak előtted feladatok. Lényegében bármit csinálhatsz, amivel nem zavarod se a szomszédokat, se a veled egy fedél alatt élőket, vagyis alvókat. Érdemes ezt a pár órát kihasználnod, és nem filmezéssel töltened.

  • Hobbira fel! – Ha neked sincs időd napközben a szórakozással foglalkozni, akkor szerencséd van. Éjszaka tiéd a terep: fess, rajzolj, játssz, írj, olvass, vagy csinálj bármit, amitől teljesebb embernek érzed magad.
  • Dolgozz! – Ez most nem hangzik valami jól, igaz? Pedig rengeteg éjjeli bagoly foglalkozik a munkájával akkor, amikor már nem zavarhatja meg közben senki. Annak, aki szenvedélyesen szereti azt, amiért ráadásul még pénzt is kap, az nem éli meg kötelességként a vele való foglalkozást.
  • Írd ki magadból! – Az éjjel remek alkalom napló-, novella-, vagy épp regényírásra. Nem kell, hogy kiadásra szánt művek szülessenek, elég, ha csak egyfajta ventilálás célzattal születnek művek.
  • Pakolj, rendszerezz! – Az iratok, ruhák között folyamatos a káosz, de ez akár a fűszerespolcon, vagy épp a fürdőszobai piperék között is gyakori jelenség lehet. Itt a remek lehetőség arra, hogy mindent helyre rázz.
Ha már úgyis ébren vagy, rakj rendet! Egy kis rendszerezés minden szekrényre ráférForrás: Shutterstock
  • Pucolj ki mindent! – A kisebb nagytakarítást persze csak akkor célszerű meglépned, ha valóban csendben tudsz dolgozni. Ám, ma már ez sem lehetetlen.
  • Szánj magadra időt! – Arcpakolás, hajfestés, hópelyhek a körmön. Ezekre család, munka és esti programok mellett gyakran nem marad már idő. Milyen szerencse, hogy Te éjjel is aktív vagy!