Váltani kell, nincs mese! Mostanra már lekopott a nyári ragyogó barnaság és bőröd színe megmutatja eredeti tónusát. Az időjárási körülmények is sokat változtak, ami miatt másféle textúrákra van szüksége bőrödnek.  

Jó ha tudod, milyen a bőröd szerkezete, hisz az aládolgozásnál, azaz az arctisztításnál, a tonizálásnál és a hidratálásnál ennek, és a korosztályodnak megfelelő kozmetikumokkal optimalizálhatod a ph szerkezetét. Az alapozó kiválasztásánál már a tökéletes színárnyalatot is meg kell találni. Sokat segít, ha tudod, meleg vagy hideg tónusa van a bőrödnek. A szín kiválasztásához tegyél egy keveset az áll vonalához lefelé, a nyakra masszírozva. Ha a választott alapozó árnyalata mindkét helyen harmonikus, akkor tökéletes a választás. Az alapozó színe mindig a jelenlegi bőrszíneddel egyezzen, hisz így marad észrevétlen.

Az alapozó színe mindig a jelenlegi bőrszíneddel egyezzenForrás: Shutterstock

Figyelj a textúrára is! Normál bőrre ideális a krém vagy folyékony alapozó. Száraz bőrre az olajosabb, krémesebb. Zsíros bőrre a matt hatású alapozók. Szeborreás bőrre a krémes, olajosabb szerkezetű alapozók ideálisak. Kombinált bőr esetében használj a T-zónára mattító primert, majd krémes alapozóval egységesítsd bőrödet, és a végén a kényes zónát finoman púderezd le. Érzékeny bőrre a bőrnyugtató, folyékony alapozók a legjobbak. Míg nyáron a könnyedebb, hab vagy vízállagú textúrák a kielégítőek, télen nem ajánlott, mert szárítják a bőrt és a vizes alapú alapozó kitágítja a pórusokat. A hideg időben kevesebb faggyút termel bőrünk, ezért a legideálisabbak a krémes kozmetikumok.

Télen a legideálisabbak a krémes kozmetikumokForrás: Shutterstock

Érdemes vitaminokban gazdag, fényvédővel ellátott, krémes alapozókat választani télen, mert nemcsak hidratálják, hanem egészségtől ragyogóvá varázsolják a bőrünket. Az alapozás végeztével így elegendő egy áttetsző, transzparens púderre fixálni a T-zónát. Az alapozóval egységesített bőrképünket, megjelenésünket ragyogóbbá tehetjük üde, rózsás árnyalatú krémpirosítóval. A krémpirosítók előnye, hogy rugalmasan idomulnak az archoz és a legtermészetesebb hatást tudjuk velük elérni, nem utolsósorban egyáltalán nem szárítják az arcbőrt. Pillanatok alatt kivirul tőle az arc, egészségtől ragyogó lesz a megjelenésed. Ha még megfejeled egy élénk ajakrúzzsal az összképet, garantáltan eredményes napod lesz! Ragyogj természetesen!