A divatheteknek és az Instagramnak köszönhetően olyan sminktrendekről is be tudunk számolni 2017 végén, amelyek nem az esztétikumot, sokkal inkább a megbotránkoztatást helyezték előtérbe. Nézzük is ezeket!

Paris Fashion Week - Undercover show  

Megszoktuk már, hogy a divatheteken újabb és újabb extrém dolgokat látunk, de csak a meghökkentésre figyel oda az ember igazán. Hát a szeplő-őrület is ilyen volt ebben az évben. Az Undercover bemutatóján az amúgy átlagos modelleknek szeplőket festettek, sőt piacra is kerültek a szeplőkészítő tusok, ceruzák is. De olyanok is voltak, akik tartós szeplőket készíttettek maguknak, kozmetikai tetoválással.

Forrás: Getty Images

London Fashion Week - Toga show  

Még utol sem érték magukat a trendekre fogékonyak, még a Cara Delevingne-féle szemöldökfazont próbálják kialakítani és a londoni divatélet máris továbblépett, mégpedig a kiegyenesített, füstös hatású szemöldökfestéssel.

Forrás: Getty Images

Instagram szemöldökök  

Nem a kifutókon, hanem az Instagrammon, egy kreatív elme oldalán jelent meg a hullámos szemöldök, ami "trendként" bejárta a világot. Minden csajos magazin tényként kürtölte világgá, hogy ez a legújabb divat, aztán mire körbeért, megjelent a befont szemöldök is, és ez így megy napról napra. Veszélyes Insta világban élünk, sok kreatív emberrel és agyonfilterezett képekkel. Nem biztos, hogy ezt komolyan kellene venni!

Forrás: , Instagram/madein______, Instagram/moovzofficial

London Fashion Week - Preen by Thornton  

London duplázott ebben az évben, amikor a Preen by Thornton bemutatón megjelent a bohócos hatású, szétfolyt ajakrúzs. Olyan, mintha egy tintapatron túlfolyt volna, hát nem vágykeltő trend az már biztos, sokkal inkább horrorisztikus.

Forrás: Getty Images

Férfisminkek  

Bizony mindenki felkapta a fejét amikor a 10 éves Jack (makeuupbyjack - Instagram) nőket megszégyenítő módon kisminkelte magát. Számos videója bejárta a világsajtót. De azon is nagyot néztünk, amikor Manny Gutierrezt szépségnagykövetnek választotta egy nemzetközi márka és vele népszerűsítette dekorkozmetikai termékeit. Ezzel párhuzamosan rengeteg önjelölt férfi kezdte sminkelni magát, felültek a hullámra. A leghíresebb közülük Jeffree Star, akinek saját sminkmárkája is van.

Jeffree Star (balra), Manny Gutierrez (jobbra)Forrás: Instagram/jeffreestar, Instagram/mannymua733

Unikornisok, csillámpónik  

Az elmúlt években a matt hatású textúrák uralták a trendeket. Ebben az őrületben épp, hogy túléltük Kim Kardashian túltolásait, végre fény csillant meg az alagút végén: megjelent a highlight, ami véget vetett a matt uralomnak és újra trendi lett a csillám. Persze a hosszú nélkülözés után hajlamos az ember túlzásba vinni a használatát, így nem véletlen, hogy csillámpónik és unikornisok sokkoltak minket idén.

Forrás: Instagram/Jessica Booth, Getty Images