sminktrend szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divatheteknek és az Instagramnak köszönhetően olyan sminktrendekről is be tudunk számolni 2017 végén, amelyek nem az esztétikumot, sokkal inkább a megbotránkoztatást helyezték előtérbe. Nézzük is ezeket!

Paris Fashion Week - Undercover show

Megszoktuk már, hogy a divatheteken újabb és újabb extrém dolgokat látunk, de csak a meghökkentésre figyel oda az ember igazán. Hát a szeplő-őrület is ilyen volt ebben az évben. Az Undercover bemutatóján az amúgy átlagos modelleknek szeplőket festettek, sőt piacra is kerültek a szeplőkészítő tusok, ceruzák is. De olyanok is voltak, akik tartós szeplőket készíttettek maguknak, kozmetikai tetoválással.

Forrás: Getty Images

London Fashion Week - Toga show

Még utol sem érték magukat a trendekre fogékonyak, még a Cara Delevingne-féle szemöldökfazont próbálják kialakítani és a londoni divatélet máris továbblépett, mégpedig a kiegyenesített, füstös hatású szemöldökfestéssel.

Forrás: Getty Images

Instagram szemöldökök

Nem a kifutókon, hanem az Instagrammon, egy kreatív elme oldalán jelent meg a hullámos szemöldök, ami "trendként" bejárta a világot. Minden csajos magazin tényként kürtölte világgá, hogy ez a legújabb divat, aztán mire körbeért, megjelent a befont szemöldök is, és ez így megy napról napra. Veszélyes Insta világban élünk, sok kreatív emberrel és agyonfilterezett képekkel. Nem biztos, hogy ezt komolyan kellene venni!

Forrás: , Instagram/madein______, Instagram/moovzofficial

London Fashion Week - Preen by Thornton

London duplázott ebben az évben, amikor a Preen by Thornton bemutatón megjelent a bohócos hatású, szétfolyt ajakrúzs. Olyan, mintha egy tintapatron túlfolyt volna, hát nem vágykeltő trend az már biztos, sokkal inkább horrorisztikus.

Forrás: Getty Images

Férfisminkek

Bizony mindenki felkapta a fejét amikor a 10 éves Jack (makeuupbyjack - Instagram) nőket megszégyenítő módon kisminkelte magát. Számos videója bejárta a világsajtót. De azon is nagyot néztünk, amikor Manny Gutierrezt szépségnagykövetnek választotta egy nemzetközi márka és vele népszerűsítette dekorkozmetikai termékeit. Ezzel párhuzamosan rengeteg önjelölt férfi kezdte sminkelni magát, felültek a hullámra. A leghíresebb közülük Jeffree Star, akinek saját sminkmárkája is van.

Jeffree Star (balra), Manny Gutierrez (jobbra) Forrás: Instagram/jeffreestar, Instagram/mannymua733

Unikornisok, csillámpónik

Az elmúlt években a matt hatású textúrák uralták a trendeket. Ebben az őrületben épp, hogy túléltük Kim Kardashian túltolásait, végre fény csillant meg az alagút végén: megjelent a highlight, ami véget vetett a matt uralomnak és újra trendi lett a csillám. Persze a hosszú nélkülözés után hajlamos az ember túlzásba vinni a használatát, így nem véletlen, hogy csillámpónik és unikornisok sokkoltak minket idén.

Forrás: Instagram/Jessica Booth, Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.