Ha már most azon gondolkodsz, hogy milyen fogadalommal indítsd az újévet, akkor fogadd meg a tanácsunkat, és kezd egy apró, de annál fontosabb lépéssel: válts reggeli rutint. 

Az ébredés, a reggel hangulata általában az egész napot meghatározza. Ha rosszul kelsz, az órákra is megalapozhatja a rosszkedvet, ha kapkodós volt a reggel, akkor már a munkába érve kifáradhatsz. Hagyd el a reggeli bosszúságokat, és indítsd inkább vidáman, motiváltan a napot: legyen célod, hogy a mindennapok is jól teljenek, hiszen az élet legnagyobb része hétköznapokból áll. 

Hagyd el a reggeli bosszúságokat, és indítsd inkább vidáman, motiváltan a napotForrás: Thinkstock

Kezd a napot 15 perc nyugalommal. Hidd el, ezért megéri negyed órával korábbra állítani az ébresztőt. Még ne kellj ki az ágyból, csak annyit tegyél meg, hogy felülsz még mielőtt visszaaludnál. Ha felültél, hunyd le a szemed, vegyél néhány nagy levegőt, és lazulj el. Gondold át a teendőidet, és tudatosítsd magadban, hogy jól fog telni a napod. Mond el magadban, hogy minden akadályt sikerrel veszel, egész nap jókedvű és motivált leszel. Ezután kelj ki az ágyból, és csak pár percet szánj arra, hogy átmozgatod magad: egy könnyű fejkörzés, karkörzés, néhány guggolás, és máris feltöltekezhetsz energiával.

A kávé előtt igyál meg egy pohár langyos citromos vizet. Ez segít a szervezetednek magához térni, a hosszú éjszaka után ugyanis szüksége van a vízre a sejtjeidnek. A víz vértisztító hatását csak fokozza a citrom sok-sok pozitív tulajdonsága. Ez a gyümölcs ugyanis tele van vitaminnal és antioxidánsokkal. A folyadékbevitelre egyébként egész nap fontos odafigyelni, ha jót akarsz tenni magadnak. Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza.

Ébredés után igyál meg egy pohár langyos citromos vizetForrás: Shutterstock
20 ok, amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!

A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!

A nők számára fontos a reggeli bőrápolás: legalább egy BB krémet a nők 90%-a használ reggelente. Ha nem is teszel fel sok sminket, akkor is válassz egy reggeli arckrémet, ami megfelel a bőrtípusod igényeinek. Ha egy mód van rá, válassz magyar natúrkozmetikumot, aminek az illata is beindítja az érzékeidet. Az egész arckrémezés nagyjából 15 másodpercig tart, de ahogy az arcod feltöltődik a csodatevő növények energiájával, úgy fogsz ragyogni és magabiztosabbá válni. Ezt az érzést vidd magaddal egész nap.