Ezt fogadd meg 2018-ban: válts reggeli rutint!

Forrás: Thinkstock -
reggel rutin fogadalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már most azon gondolkodsz, hogy milyen fogadalommal indítsd az újévet, akkor fogadd meg a tanácsunkat, és kezd egy apró, de annál fontosabb lépéssel: válts reggeli rutint. 

Az ébredés, a reggel hangulata általában az egész napot meghatározza. Ha rosszul kelsz, az órákra is megalapozhatja a rosszkedvet, ha kapkodós volt a reggel, akkor már a munkába érve kifáradhatsz. Hagyd el a reggeli bosszúságokat, és indítsd inkább vidáman, motiváltan a napot: legyen célod, hogy a mindennapok is jól teljenek, hiszen az élet legnagyobb része hétköznapokból áll.

Hagyd el a reggeli bosszúságokat, és indítsd inkább vidáman, motiváltan a napot Forrás: Thinkstock

Kezd a napot 15 perc nyugalommal. Hidd el, ezért megéri negyed órával korábbra állítani az ébresztőt. Még ne kellj ki az ágyból, csak annyit tegyél meg, hogy felülsz még mielőtt visszaaludnál. Ha felültél, hunyd le a szemed, vegyél néhány nagy levegőt, és lazulj el. Gondold át a teendőidet, és tudatosítsd magadban, hogy jól fog telni a napod. Mond el magadban, hogy minden akadályt sikerrel veszel, egész nap jókedvű és motivált leszel. Ezután kelj ki az ágyból, és csak pár percet szánj arra, hogy átmozgatod magad: egy könnyű fejkörzés, karkörzés, néhány guggolás, és máris feltöltekezhetsz energiával.

A kávé előtt igyál meg egy pohár langyos citromos vizet. Ez segít a szervezetednek magához térni, a hosszú éjszaka után ugyanis szüksége van a vízre a sejtjeidnek. A víz vértisztító hatását csak fokozza a citrom sok-sok pozitív tulajdonsága. Ez a gyümölcs ugyanis tele van vitaminnal és antioxidánsokkal. A folyadékbevitelre egyébként egész nap fontos odafigyelni, ha jót akarsz tenni magadnak. Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza.

Ébredés után igyál meg egy pohár langyos citromos vizet Forrás: Shutterstock

20 ok, amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!

A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!

A nők számára fontos a reggeli bőrápolás: legalább egy BB krémet a nők 90%-a használ reggelente. Ha nem is teszel fel sok sminket, akkor is válassz egy reggeli arckrémet, ami megfelel a bőrtípusod igényeinek. Ha egy mód van rá, válassz magyar natúrkozmetikumot, aminek az illata is beindítja az érzékeidet. Az egész arckrémezés nagyjából 15 másodpercig tart, de ahogy az arcod feltöltődik a csodatevő növények energiájával, úgy fogsz ragyogni és magabiztosabbá válni. Ezt az érzést vidd magaddal egész nap.

Önbizalom-növelő és öltözködési tanácsok: megjelent a Plus Size Stílusbibliahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171211-plus-size-stilusbiblia-kozma-ritatol.htmlSzerencsére nemcsak külföldön, Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a pozitív testkép, az egészséges önbizalom fontosságával, és a plus size nők helyzetével. Az újabb hazai kezdeményezés Kozma Ritától származik, a Plus Size Stílusbiblia írójától. Ez Zsír!--Hagyományos recept újragondolva: töltött paprikahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171127-egeszseges-toltott-paprika-recept.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoCsupa izom fitneszlady lett Britney Spearsbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171123-birtney-spears-edzesmodszere-videokon-kepeken.htmlBritney Spears élete sokszor vett már fordulatot, de ennyire pozitív változásokat még soha nem láttunk rajta. Ezúttal tényleg komolyan vette az életmódváltást, amitől kiegyensúlyozott, boldog és nem utolsósorban nagyon izmos is lett. Ez Zsír!--7 inspiráló idézet a leghíresebb plus size modelltől, Ashley Grahamtőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171120-ashley-graham-plus-size-modell-inspiralo-idezetei.htmlAshley Graham plus size modelltől szinte nap mint nap tanulunk valamit a pozitív testképről, önmagunk elfogadásáról és szeretetéről, és arról, milyen hatással vannak a megszégyenítő, kritizáló kommentek embertársainkra. Tanuljunk tőle ma is: íme, 7 idézet Ashley-től. Ez Zsír!--Megjelent Tomán Szabina szakácskönyve: ezekkel az ételekkel fogyott 30 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171109-megjelent-toman-szabina-elso-szakacskonyve.htmlFogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. Tomán Szabina receptjei viszont éppen azoknak szól, akik ragaszkodnak a jó ízekhez és nem vágynak önsanyargatásra. Ez Zsír!--Ezért egyél minél több sütőtököthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171031-minden-amit-a-sutotokrol-tudnod-kell.htmlSok hazai idényzöldségről kell lemondanunk késő ősszel, de nem kell bánkódnunk, hiszen többek között a csodás sütőtökkel kárpótol minket a természet, amit élettani hatásai és sokoldalú felhasználási módja miatt imádunk. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.