Az amerikai Simpson család házát nehéz lenne másként elképzelni. Pedig több, Amerikában is igen népszerű építészeti stílus közül választhattak volna az alkotók. Nézzük meg, milyen lehetett volna Homer otthona.

1. Tudor stílusú ház

A tudor, talán az egyik legjellegzetesebb és legszembetűnőbb építészeti stílus. A felső szint külső burkolatát, fagerendákkal való díszítés jellemezte. Ám, ennél erősebb jellege, a több, egymástól elkülönülő ablak.

Forrás: HomeAdvisor

2. Gyarmati stílusú ház

Az amerikai építészet ezen stílusának fénykora az Egyesült Államok történelmének azon időszakára vezethető vissza, amikor a telepesek gyarmatosították a kontinenst.
Városi és vidéki környezetben egyaránt találunk ilyen stílusban épült házakat. Jellemzője a négyzetes alaprajz, a szimmetria és az egyenes ablaksorok.

Forrás: HomeAdvisor

3. Gerendaház

A hagyományos, gerendaházak csak egy szobát foglaltak magukban. Robusztusak és olcsók voltak. A korabeli stílusjegyei közül a legintenzívebbek a nagy tornácok, a sok és nagy ablak, amelyek lehetővé teszik a természetes fényt.

Forrás: HomeAdvisor

4. Viktoriánus stílusú ház

A 19. század második felében, elsősorban az erős középosztály körében volt ez a legnépszerűbb stílus. A kiváló kivitelezés és a kifinomult alapanyagok használata jellemezte, ugyanakkor több stílus keveredik benne. Mind a külső, mind a belső díszítőelemei eklektikusak, békességben megfér egymás mellett a neoreneszánsz, neobarokk, neogótikus művészeti irányzat több eleme is.

Forrás: HomeAdvisor

5. Cape Cod stílusú ház

A Cape Cod ház, amely az azonos nevű New England-i régióhoz kapcsolódik, az Amerikai Egyesült Államok egyik legkedveltebb stílusa. Úgy tervezték, hogy megbirkózzon a gyakran zord időjárással - a közepesen meredek tető például elbírja a nagy esőzést, havazást. Általában téglalap alakú az alapja, és könnyen bővíthető.

6. Mediterrán stílusú ház

A Földközi-tenger közelében a legnépszerűbb ez az építészeti stílus. Több altípusa is ismert– spanyol, olasz, portugál –, melyekre más és más kötött stílusjegyek jellemzőek. Alapvetően, amikor mediterrán házról beszélünk, vastag faajtót, termésköves faldíszítést, élénk színeket, kis ablakokat, laposabb tetőt értünk. Az ilyen háznak elengedhetetlen elemei a verandák és erkélyek.

Forrás: HomeAdvisor

7. Art Deco stílusú ház

Ez a stílus a modernitás kezdetét jelezte az építészetben, Franciaországból indult hódító útjára. Jellegzetes stílusjegyei: a lapos tető, a sima falak, a gyakran merész külső, a túlcicomázottság hiánya.

Forrás: HomeAdvisor

8. Kortárs stílusú ház

A 20. század közepétől kezdve találkozhatunk a kortárs építészettel. Minden esetben a modern igényekhez igazodik. Főbb jellemzői a nagy, egybenyitott terek, a levegős érzet megteremtése, a fenntarthatóság. A céltalan díszítés távol áll tőle, inkább a természeti adottságokat kihasználva épül – fekvés, tetőszerkezet, szigetelés... stb.

Forrás: HomeAdvisor