Advent harmadik vasárnapjához érkeztünk. Hihetetlen, de csak egy hét, és ilyenkor már a szentestére készülődünk, a nappaliban pedig már mindenkinél ott áll a csodálatos karácsonyfa – de milyen? Vannak azok, akik minden évben ugyanolyanra álmodják meg a díszítést, vannak a kísérletezők, a trendkövetők, a „gyerek díszíti” kézfelemelősök... Hoztunk pár karácsonyfát, melyek teljesen különböző módon vannak feldíszítve, mégis csodásak. Bár egyik sem tudja túlszárnyalni a 70 000 izzóval kivilágított litván karácsonyfát, mégis érdemes megnézned őket.

1. Használj merész díszeket, mint a művirág, a plüssállat és a rénszarvas.

Forrás: classyclutter.net

2. Éljen a retro! A legjobb, ha valóban régi díszeket tudsz a fára aggatni, de ma már a boltokban is könnyedén találhatsz réginek tűnő karácsonyfa-függőket.

Forrás: Monica Buck

3. Egy igazi hippi egész biztosan imádna egy ilyen virágfüzérrel díszített fát. A bátrak használhatnak vágott virágot, de talán ebben az esetben jobb, ha a selyem virágok mellett teszed le a voksodat.

Forrás: designlovefest.com

4. Ne a kinti időjárás határozza meg a hangulatodat! Teremts fehér karácsonyt a fenyőfa lábánál. Nem kell hozzá egyéb, csupán egy fehér kis szőnyeg, vattahalmok vagy báránybőr (utánzat).

Forrás: Monica Buck

5. Az ombrefa gyönyörű és megalkotásához sem kell sok idő. Egyszerűen csak válaszd szét a díszeket színek szerint, és kezd el felakasztani a fára.

Forrás: linesacross.com

6. Nem kell mindig annyira túldíszíteni a fát, hogy a csodaszép zöld ágak ki se látszódjanak. Használj kevés díszt, de ezek legyenek nagyobbak az átlagosnál.

Forrás: Trevor Dixon

7. A fehér műfenyők méltatlanul háttérbe vannak szorítva zöld társaikkal szemben. Pedig színes díszekkel csodálatos összhatást lehet velük elérni.

Forrás: Hgtvus decorating u design blog