Philip Beesley, multidiszciplináris művész és építész műveiben igen széles körű technológiát és rendszert használ. Ezek az interaktív installációk egyszerre lenyűgözőek és félelmetesek. Legutóbbi munkája, az „Astrocyte" összekapcsolja a kémiát, a mesterséges intelligenciát és a magával ragadó hangzásvilágot, így hozva létre az élő építészetet, mely reagál a látogatók jelenlétére.

A kiállítási darabok többek közt 3D nyomtatási eljárással készült világítástechnikai elemekből és egyedi üvegtáblákból állnak; olaj, szervetlen kémiai anyagok és más különleges megoldások hozzák létre az úgynevezett vegyi bőrt.

A kiállítási darabok többek közt 3D nyomtatási eljárással készült világítástechnikai elemekből és egyedi üvegtáblákból állnakForrás: Philip Beesley

Beesley kísérletének lényege, hogy az építészet valóban "létezik, él", amely így képes megteremteni az önjavító struktúrák vagy a mélyen reagáló szerves környezetek létjogosultságát, ahol a mesterséges intelligencia a tervezés szinte minden szintjén teret kap.

Amennyiben téged nem érdekel a sci-fi világot idéző építészeti jövőkép, a művek mindettől elvonatkoztatva is csodás esztétikai élményt nyújtanak.

Nézd meg a művész többi munkáját is!Forrás: Philip Beesley