Elvesztették édesanyjukat a hajdúszoboszlói hármasikrek, a fiatal anyuka a szülsébe halt bele. Szülei már búcsút vettek tőle, magára maradt férje pedig öt napja le sem hunyta a szemét. 

Borzalmas tragédia sújtotta a hajdúszoboszlói családot: három gyermekük született, de az édesanya belehalt a szülésbe. A 29 éves Fábián Tamás magára maradt három csecsemővel és a szörnyű fájdalommal, mely felesége elvesztése után maradt. A fiatal pár sokáig próbálkozott a gyermekáldással, végül lombikbébiprogram segítségével sikerült teherbe esnie az anyának. Határtalan volt az örömük, ahogy az anya szüleinek is, várták, hogy nagyszülők legyenek. Boldogság helyett azonban most a végtelen gyásszal kell megküzdeniük, ők már búcsút is vettek lányuktól, az újdonsült apuka pedig minden időt kihasznál, hogy a babákkal legyen. 

Nem alszik a hármasikrek édesapjaForrás: Facebook/Tamás Fábián

Megrázó volt látni őket, ahogy csövek lógnak ki belőlük. De tudom jól, ez az ő érdeküket szolgálja. Mivel korábban jöttek a világra, olyan közeget teremtenek számukra, mintha az anyaméhben lennének. Az elmúlt napokban sokat erősödtek, Mirának már nincs is szüksége lélegeztetésre. A másik két baba kicsit még gyengébb, őket még segíteni kell. Hihetetlen élni akarás munkál bennük" - mondta a Borsnak az apuka, aki napok óta alig alszik. Szerencsére nem kell egyedül megbirkóznia a terhekkel. A családon kívül a védőnői szolgálat is segít. "Ilyenkor egy bölcsődei gondozónő akár minden nap otthon segít a gyerekek ellátásában" - tette hozzá az apa, aki rengeteg támogatsát kapott: a Tündérkör Alapítvány eddig 38 millió forintot gyűjtött össze.

Nagyon várta, hogy anyuka lehessen
A fiatal Nikolett egy hajdúszoboszlói óvodában dolgozott, imádta a gyerekeket, és alig várta, hogy ő is anya lehessen. Kollégáit szörnyen megrázta a halála. "Imádta a gyerekeket, és nagyon várta, hogy anyuka legyen. Végtelenül kedves, szeretetteljes ember volt. Nagyon megrázott minket a halála" - mondta a tagóvoda vezetője.