Nagy összefogásra készülnek Hollywood leghíresebb színésznői, akik a Golden Globe és az Oscar-gálán is csakis feketében hajlandóak megjelenni a vörös szőnyegen.

Január 7-én már szinte bizonyos, hogy a legtöbben fekete nagyestélyit viselnek majd a Golden Globe-gálán ezzel is szeretnék kifejezni szolidaritásukat, a szexuális zaklatás áldozataival, valamint céljuk, hogy felhívják a filmesek figyelmét a férfiak és nők közti esélyegyenlőségre.

A Hollywood Reporter, a People és a Us Weekly magazin is megerősítette, hogy számos jelölt, valami díjátadó is jelezte már a szervezőknek, hogy fekete ruhában fog megjelenni az eseményen. A híresség emellett szeretnének elindítani egy másik kampányt is, mivel a legtöbb színésznőtől azt kérdezik a riporterek az vörös szőnyegen, hogy "Kinek a ruháját viseled ma este?", tervük, hogy a januári gálán, ezekre a kérdésekre annyit válaszoljanak: "Kérdezz, többet!"

Monica Bellucci feketében az idei Golden Globe-gálánForrás: 2017 Steve Granitz/Steve Granitz

Az ide Golden Globe-díjra jelölt hölgyek: Jessica Chastain, Sally Hawkins, Frances McDormand, Meryl Streep, Michelle Williams, Judi Dench, Helen Mirren, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Emma Stone, Mary J. Blige, Hong Chau, Allison Janney, Laurie Metcalf, és Octavia Spencer.