Hasonló sors jutott a hajdúszoboszlói apának, és a debreceninek: mindketten özvegyek maradtak három gyermekkel. A különbség csak annyi, hogy a hármas ikrek anyukája a szülés után nem sokkal meghalt, míg a debreceni anya évekig küzdött a rákkal, mielőtt feladta volna a harcot. Nekik is szükségük van a támogatásra, főleg, hogy a legkisebb gyermek Down-szindrómás.

Az egész országot megrázta a hajdúszoboszlói család tragédiája, de sajnos nem csak ők éltek át ilyen borzalmat. Debrecenben is elvesztette három gyermek az édesanyját karácsony előtt: Móricz István felesége, Bernadettt két évig küzdött a rákkal, mielőtt feladta volna a harcot. 

Debrecenben is nagyon nehéz helyzetben van egy családForrás: Thinkstock

"Bernadett szoptatáskor vette észre, hogy egy kis csomó van a mellében. Mintát vettek belőle, és kiderült, hogy mellrákja van. Az utolsó pillanatig reménykedett mindenki, hogy legyőzi a gyilkos kórt. Egy ideig tünetmentes volt, aztán kiderült, hogy áttétje van, nem is egy helyen" - mondta a Blikknek Nagy Judit, a Gyermekremény Alapítvány önkéntese. Decemberben az anya már teljesen legyengült, szenteste előtt egy héttel pedig távozott az élők sorából. A család spórolni nem tudott az elmúlt években, hiszen az anya betegsége mellett a legkisebb, most 3 éves Bertivel is sokat kell foglalkozni, ugyanis ő Down-szindrómás.

"A család egyelőre próbál túlélni. A nagyobb gyerekek nem beszélnek az anyjukról, a kicsi viszont nyugtalan, állandóan keresi őt. Az apuka, István próbál helytállni a nehéz helyzetben. A munkáját fel kell adnia, és gyesre mennie. A gyász fájdalmát náluk az anyagi nehézségek mellett a beteg kisgyermekkel járó nehézségek is fokozzák. Minden felajánlásnak örülünk, a legjobban azonban a rendszeres segítség jönne jól nekik" - mondta a lapnak a család egy barátja.  A hajdúszoboszlói hármasikrek apukája is segítene a rászorulókon. "Előfordul, hogy valamiből nagyon sok érkezik, és nem tudjuk mindet felhasználni. Szeretnénk, ha a későbbiekben az alapítvány segítségével ezeket más, nehéz helyzetben lévő családokhoz tudnánk eljuttatni" - mondta a Blikknek Fábián Tamása hármas ikrek édesapja.

Így segíthetsz
Ha segítenél a félárván maradt gyerekeknek és édesapjuknak, a Gyermekremény Alapítvány Tiszántúli Takarék Banknál vezetett 60600170-11110859 számlájára utalhatsz adományt. A közlemény rovatba mindenképpen fel kell tüntetni, hogy kinek szánod az összeget.