Modern hercegek és hercegnők, avagy így házasodnak a királyi család tagjai: fotók

házasság királyi esküvő herceg Kate Middleton Meghan Markle hercegnő brit királyi család Vilmos herceg Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi és arisztokrata esküvők mindig is vonzották az emberek figyelmét. Manapság számtalan példát találunk arra, hogy egy egyszerű közemberbe szeret bele egy herceg vagy egy hercegnő. A tündérmesék pedig sosem fogynak el. Legutóbb Harry brit herceg és Meghan Markle eljegyzésétől lett hangos a sajtó. Már most mindenki azt találgatja, hogy milyen ruhában is áll oltár elé Meghan – akinek afroamerikai anyjáról és gyűlölködő testvéréről korábban már írtunk. Nem Nagy-Britanniában van azonban az egyetlen királyi család. Most megmutatjuk, hogy miként házasodnak a hercegek, hercegnők és királyok a világ különböző országaiban.

1. Vilmos herceg és Kate Middleton – Nagy-Britannia

Vilmos és Katalin esküvője kétségtelenül 2011 legnagyobb eseménye volt. Az ünnepséget élőben közvetítették, így pedig közel 72 millió ember látta, ahogy egy közemberből a királyi család tagja válik. A meghívott vendégek száma sem volt csekély; több mint 1900 vendég volt rá hivatalos.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére az egész világ kíváncsi volt Forrás: AFP/Gerard Julien

2. Moulay Rachid herceg és Oum Keltoum Boufares - Marokkó

Az esküvő, a marokkói hagyományok előtt tisztelegve 2 napos volt. Ebben többek közt a henna tetoválás rituáléja is beletartozott, mely a házasságban a boldogságot és a jólétet jelképezi.

Moulay Rachid herceg és Oum Keltoum Boufares Forrás: AFP/Ho

3. Ernst August, Hanover hercege és Ekaterina Malysheva - Németország

A herceg és választottja, az orosz származású tervező a hannoveri evangélikus egyházban tartották az esküvőjüket. A mesébe illő menyegző itt azonban még nem ért véget. A friss házasok egy lovas kocsin egy helyi fogadóba hajtottak, ahol a hivatalos fogadást tartották. Egy dolog azonban beárnyékolta ezt a csodás napot. A herceg édesapja nem volt jelen az ünnepségen, így jelezve, hogy ellenzi ezt a házasságot.

Ernst August, Hanover hercege és Ekaterina Malysheva tavaly mondták ki a boldogító igent Forrás: AFP

4. Vilmos koronaherceg és Stephanie de Lannoy grófnő - Luxemburg

Annak ellenére, hogy mindketten arisztokraták, ők mégse vágytak fényűző esküvőre és hatalmas vendégseregre. A hagyományt félretéve, nem a Nagyhercegi Palotában, hanem a luxemburgi városházán keltek egybe. Természetesen egyházi szertartáson is kimondták a két igent, erre másnap került sor.

Vilmos koronaherceg és Stephanie de Lannoy grófnő Forrás: AFP

5. Hafizah Sururul hercegnő és Muhammad Ruzaini - Brunei

Hafizah a brunei szultán lánya, aki a világ egyik leggazdagabb embere. Nem csoda tehát, hogy az esküvőn semmin sem spóroltak. A több napos ünnepséget az 1700 szobával rendelkező palota trónterében tartották.

Hafizah Sururul hercegnő és Muhammad Ruzaini esküvője Forrás: AFP

6. Amedeo herceg és Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein - Belgium

Amadeo herceg, aki hatodik a belga trónutódlási sorban, Rómában vette feleségül a korábbi riportert, az olasz arisztokrata családból származó Elisabettát. A pár nem mástól, mint a pápától kapott áldást, melynek számos más királyi család is tanúja volt.

Amedeo herceg és Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein vidám mennyegzőt tartott Forrás: AFP/Tiziana Fabi

7. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, bhután királya és Jetsun Pema - Bhután

Az esküvőt a hagyományoknak megfelelően a Punakha Dzong (Nagy Boldogság) buddhista kolostorban tartották. A friss házasok tiszteletére az egész országban ünnepeltek; összesen három napon át tartottak a királyi pár éltetéséül szolgáló fesztiválok.

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, bhután királya és Jetsun Pema 2011-ben fogadtak örök hűséget egymásnak Forrás: AFP/Prakash Singh

8. Viktória koronahercegnő és Daniel Westling - Svédország

A koronahercegnő - többekhez hasonlóan – szintén egy közembert választott élete párjául, méghozzá személyi edzőjét. Viktória és Daniel esküvője egyszerűen csodálatos volt. Az ara azt a menyasszonyi fátylat viselte, mely már 150 éve elhagyhatatlan kiegészítője a svéd hercegnők esküvői öltözékének. A polgárok ugyan kissé elégedetlenkedtek a menyegzőre fordított összeg mértéke miatt, de azt ők is elismerték, hogy hosszú idő óta ez volt a legszebb esküvő.

Viktória hercegnő és Daniel Westling nagy napja Forrás: Getty Images/Pool Photographer

9. Ali bin Huszein herceg és Rym Brahimi - Jordánia

Az esküvő a vőlegény barátjának (King Abdullah II.) házában zajlott. Nem volt grandiózus, ám egy igazi szerelmi történethez mérten, kellően meghittre sikeredett. A hercegné ugyanis korábban a CNN újságírója volt.

Ali bin Huszein herceg és Rym Brahimi szeretteik körében Forrás: AFP/Yussef Allan

10. Christoph főherceg és Adelaide Drape-Frisch - Ausztria

A polgári szertartás meglehetősen egyszerűen zajlott, csak 40 vendég lett rá meghívva. Ám az egyházi esküvő már valódi királyi pompában zajlott.

Christoph főherceg és Adelaide Drape-Frisch esküvőjük napján Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen
20 éve halt meg a walesi hercegné – Diana utolsó napjára emlékezünkhttp://www.life.hu/csalad/20170829-20-eve-halt-meg-a-walesi-hercegne-diana-utolso-napjara-emlekezunk-baleset.html1997-ben mindenki a walesi hercegné és Dodi Al-Fayed izzó szerelmére volt kíváncsi. Egy nőre, aki az angol arisztokrácia hurkából kiszabadulva a saját kezébe vette a sorsát. Végül egy szörnyű tragédia vetett véget Diana életének, igazságtalanul fiatalon, két gyermeket hátrahagyva. Most megismerheted Lady D utolsó napjának történéseit. Család--Gyermekáldás a sztárvilágban - 2017 leghíresebb újszülöttjeihttp://www.life.hu/csalad/20171227-gyermekaldas-a-sztarvilagban-2017-ben-szuletett-babak.htmlEgy kisbaba érkezése az egyik legszebb dolog az ember életében. Korábban már írtunk azokról a sztárokról és celebekről, akik idén jelentették be, hogy babát várnak. Most azok közül válogattunk, akik 2017-ben először vagy épp sokadjára váltak szülőkké. Család--A nőuralom évszázadok óta létezik - Matriarchális társadalmak a világbanhttp://www.life.hu/csalad/20171127-a-nouralom-evszazadok-ota-letezik-matriarchalis-tarsadalmak.htmlA régi hagyományos családmodellekben a férfi a fő pénzkereső, a feleség a háztartást irányítja, neveli a gyerekeket és kényezteti a férjét. Ezzel ellentétben, a modern családokban már a teljes egyenrangúságra törekednek, mind a feladatok, mind a jövedelem tekintetében. Vannak azonban olyan régi, akár több évszázados hagyományokra is visszavezethető társadalmak, melyekben a nőké az abszolút hatalom. Család--Itt él a brit uralkodó - II. Erzsébet királynő palotái és kastélyaihttp://www.life.hu/otthon/20180102-ii-erzsebet-brit-kiralyno-palotai-es-kastelyai.htmlEgy igazi uralkodó nem csupán egy vagy két kastéllyal rendelkezik. Nincs ezzel másként az angol királynő, II. Erzsébet sem. Többet közülük csak pár alkalommal használ egy évben, de talán pont ez adja azt a fajta romantikájukat, mellyel még magasztosabbá válnak az alattvalók szemében. Otthon--Álomotthonok – Európa legdrágább háza egykor II. Lipót királyé volt http://www.life.hu/otthon/20171021-alomotthonok-europa-legdragabb-haza-villa-les-c-dres-franciaorszag-kastely.htmlMilyen otthon érhet félmilliárd eurót? Arannyal van borítva netán? Nos, nem állunk messze a valóságtól. A Villa Les Cedres egy 187 éves kastély, amely Nizzától csupán pár kilométerre fekszik, és Dél-Franciaország egyik ékköve. Igen, ez a lenyűgöző ingatlan bizony Európa legdrágább háza. OtthonOrigoRégi korok csábítói - A nők éppúgy szenvedtek a szépségért, mint mahttp://www.life.hu/csalad/20171010-regi-korok-csabitoi-a-nok-szenvedtek-a-szepsegert-parkapcsolat-ideal.htmlA nők szinte bármire képesek, hogy kívánatosabbak legyenek. Az ideális nő képének elérése azonban igen egészségtelen kényszerré képes fajulni. Ám a kérdés adja magát: ezt a modernizáció hozta magával, vagy régebben is hajszoltuk a tökéletességet? Egyszerű a válasz: igen, akár fájdalmak árán is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.