A Golden Globe az első igazán nagy filmes esemény a Weinstein-ügy kirobbanása óta, így egyértelmű volt, hogy ez a gála nemcsak a díjazottak miatt lesz érdekes. Ugyan hivatalosan nem hirdették meg az este dress code-ját, de tudni lehetett, hogy a zaklatási botrányok miatt minden színésznő feketébe öltözik, ezzel is kifejezve: elítélik az erőszakot. Dress code ritkán ennyire fontos és beszédes, így mindössze három emberhez nem jutott el a híre. 

Az erősen B kategóriás színésznő, Blanca Blanco az este legsokkolóbb outfitjét viselte. Amíg mindenki feketében, ráadásul a legtöbben azon belül is szolíd ruhában vonultak a vörös szőnyegen, Blanca tűzpiros, és szabásában igencsak kihívó, és sokat sejtető ruhát viselt.

Blanca BlancoForrás: Getty Images

A német modell, Barbara Meier a pasztell minden árnyalatát magára öltötte a gálára. Egyébként nem volt ez rossz ruhaválasztás, de a jelen körülmények között nagyon kilógott a sorból - rossz értelemben. 

Barbara MeierForrás: Getty Images

Az indiai származású színésznő, Meher Tatna sem foglalkozott a megállapodásos dress code-dal, csak a cipője volt fekete, ami egyébként nem is passzolt az egyébként szépen hímzett piros ruhájához.

Meher TatnaForrás: Getty Images
Ők voltak a Golden Globe legrosszabbul öltözött sztárjai

A 75. Golden Globe-gála nemcsak a díjazottak miatt marad majd emlékezetes, hanem a feketébe borult vörös szőnyeg miatt is. A fekete estélyi ruhákkal a zaklatások ellen tiltakoztak Hollywood csillagai. A klasszikus szín azonban nem mindenkinek hozott szerencsét: mutatjuk az este legrosszabbul öltözött celebjeit.