A napi tisztálkodást gyakran rutinszerűen végezzük. Ezen pedig nem is csodálkozhatunk, hiszen épp a fürdés az, ami a rohanó életünkben egy plusz időkiesést jelent. Ám vannak olyan pillanatok, amikor igenis jól esik átadni magunkat az esti szeánszának. Korábban már megmutattuk a világ legszebb fürdőszobáit, de most a te véleményedre vagyunk kíváncsiak. Számodra mi van a legjobb fürdőben: zuhany vagy kád? 

Fürdőkád

Képzeld el, ahogy egy stresszes nap után engedsz magadnak egy illatok, habos kád vizet, belefekszel, körberakod gyertyákkal és csak relaxálsz. Ugye, hogy te is érezni kezdted a testeden végigfutó, apró buborékok simogató érzését? Nem beszélve arról, amikor a pároddal romantikáztok benne. A kád azonban sokkal több, egy egyszerű tisztálkodási helynél. Itt igazán ellazulhatsz; készíts be pattogatott kukoricát és indulhat a laptopról való filmezés.

Képzeld el, ahogy egy stresszes nap után engedsz magadnak egy illatok, habos kád vizet, belefekszel, körberakod gyertyákkal és csak relaxálszForrás: Shutterstock

Az egészséged szempontjából is sokat tehet érted az úgynevezett „bekádazás". Felfáztál? Semmi gond, csak önts tengeri sót és egy kis szárított kamillavirágzatot a vízbe, majd élvezd a melegben való lubickolást és gyógyulást egyszerre. Azért így mindjárt kényelmesebb, mint a nappali közepén egy lavórban, ugye? Az immunerősítésben is jó szolgálatot tehet a kád; elég csak ilyen hatású gyógynövényekből főzött teát önteni a vízbe és abban fürdeni. Nem csupán belélegzed, de a bőröd pórusain át fel is szívódnak a hatóanyagok.

1. Hidromasszázs kád Csapuniverzum 425.100 Ft, 2. Térben álló fürdőkád Fűrdőszoba szalon 438.900 Ft, 3. Sarokkád Toplax 106.400 FtForrás: Life.hu

Ám, nem csupán ennyi előnyöd származik abból, ha a fürdőszobádba kádat választasz. Minden kisgyerekes szülő tudja, hogy a fürcsi-pancsi a csemetének remek szórakozást, a szülőknek pedig legalább fél óra nyugit nyújt. Ez pedig felbecsülhetetlen. Nem szabad azonban elmenni amellett, hogy egy valóban kényelmes kád, igen nagy helyet foglal, így kis fürdőbe nem igazán célszerű választani.

Zuhanyzó

Sokan ujjal mutogatnak a kádra, mondván, hogy lényegében nem történik más, csupán a saját, bőrünkről leoldódó koszban áztatjuk magunkat, mely kicsit sem higiénikus. Ők a zuhanypártiak. Sok esetben valóban kényelmesebb csak szimplán beugrani a zuhanyfülkébe és megfürdeni, mint teleengedni a kádat vízzel.

Sok esetben valóban kényelmesebb csak szimplán beugrani a zuhanyfülkébe és megfürdeni, mint teleengedni a kádat vízzelForrás: Shutterstock

Valljuk be, a legtöbb estén nincs se időnk, se energiánk a fürdőzés eme alap szeánszára sem. Főként úgy, hogy ma már vízsugárral masszírozós, spéci zuhanykabinokat is lehet venni. A káddal ellentétben, a zuhanzás nem nehezít el, inkább pezsdítően felüdít. Remekül lehet edzeni a vérkeringést is; egyszer hideg, majd meleg vízzel való zuhanyzás révén. Nem mellékesen, a hajmosás is jóval egyszerűbb a zuhanyzóban. A romatikát sem kell mellőznöd, hiszen a zuhany forró cseppjei kellemesen átölelhetnek két embert is egyszerre. A zuhanyzás lehet gyors, de tarthat hosszasan, amivel remekül el tudsz lazulni.  

1. Hidromasszázs zuhanykabin Apollo 178.669 Ft, 2. Panelvilágításos hidromasszázs zuhanykabin Laguna lux 279.900 Ft, 3. Zuhanykabin Ravak 118.700 FtForrás: Life.hu

A kis fürdőszobát is kifejezetten exkluzívvá teheted egy apróbb, ám modern zuhanyzóval. Képzeld el, ahogy este, fáradtan hazaérsz, beállsz a kellemesen meleg víz alá, a hangszórókból szól a zene és miután végigmostad magad, bekapcsolod a masszázs fejeket és csak élvezed a kényeztetést. Fantasztikusan hangzik.

Zuhanyzó káddal

Igen, már ilyen is van! Szuperül hangzik, ugye? Így időnként hódolhatsz a kádban üldögélésnek, de az esetek többségében mégis kényelmesen tudsz majd zuhanyozni. Így nem kell döntened.