A sorozatgyilkos Andrew Cunanan 1997-ben gyilkolta meg Gianni Versace-t, Miami Beach-i villájának lépcsőjén. A híres tervező életéhez és halálához nem csupán a nevével fémjelzett divatmárka révén kerülhetünk közelebb. Háza jelenleg luxus butikhotelként működik. Pillants be az inspiráló és gyönyörű terekkel tarkított épületbe.

A háromemeletes épületet eredetileg Alden Freeman építette 1930-ban. Hét évvel később a ház új tulajdonosa Jacques Amsterdam lett. Versace 1992-ben vette meg 2,95 millió dollárért, de keveselte a vele járó telket, így a szomszédban lévő Revere Hotelt is megvásárolta, potom 3,7 millió dollárért. Hihetetlen, de a felújítási és átalakítási munkálatokra további 32 millió dollárt költött, amelyekbe beletartozott a Revere lebontása, melynek helyén felépült az új déli szárny, valamint kialakították a csodás kertet és a 24 karátos arany csempével kirakott medencét is.

Gianni Versace Miami Beach-i villájaForrás: The Villa Casa Casuarina
Jelentéktelen fiatal nőből plasztikhercegnő lett

Donatella Versace mára úgy eltorzította magát, hogy ha a bátyja, Gianni élne, egészen biztosan nem ismerne rá. Pedig fiatalon mennyire másként festett! Nézd meg!

A Villa Casa Casuarina az Ocean Drive-on található, pár lépésre az Atlanti-óceántól. Peter Loftin vásárolta meg 19 millió dollárért 2000-ben, és némi felújítást követően meg is nyitotta, mint luxus szállodát. Három évvel később a Victor Hotels csoport vette meg, összesen 41,5 millió dollárt fizettek érte. Ők változtattak a jellegén, és még exkluzívabb élményt kínálva nyitották meg ismét.

A villát Peter Loftin vásárolta meg 19 millió dollárért 2000-benForrás: The Villa Casa Casuarina

Az 1900 négyzetméteres épületben, a 10 lakosztályon kívül étterem is működik, mely olasz és mediterrán ételek, valamint borok finom keverékét kínálja. A vacsorához nem elegendő a hotel vendégének lenned, asztalt is kell foglalnod. A tulajdonos elmondta, hogy megőrizték ugyan, amit Gianni Versace megálmodott és létrehozott – mint például a divattervező aláírásával ellátott Medusa fej mozaikot -, de néhány modern újítással kiegészítették a vendégek kényelmének érdekében.

A különböző típusú lakosztályok 194 000 és 362 000 forint között foglalhatóak egy éjszakára.

Nézd meg a villa többi részét is!Forrás: The Villa Casa Casuarina