Felejtsd el a polcra rögzíthető műanyag, az unalmas idomú íróasztali és az éjjeli szekrényen pihenő lámpákat! Mint azt már a fotelek esetébe bemutattuk, a kislámpák is túlnőttek funkciójukon. Az enteriőr meghatározó elemeként foglalják el helyüket az asztalon, falon. Most bemutatjuk a leginnovatívabb darabokat.

Kenny lámpa

Ez az überaranyos lámpácska, az Artemide Eclisse többfunkciós. Egyrészt mi szabályozhatjuk, hogy mekkora fényt adjon; forgatni lehet az izzó előtti részt. Ennek köszönhetően egyaránt használhatjuk olvasólámpaként, valamint éjjeli fényként is. Másrészt asztalon és falon is egyaránt megállja a helyét.

Forrás: amazon.com

Kerámia cukiság

Ezt a lenyűgöző formával rendelkező lámpát nem az általa biztosított, nagyszabású fény miatt szeretjük. Maga az anyaga már bámulatos, hiszen kerámiát maximum virágcserepek vagy apró ajándéktárgyak formájában képzeltük el eddig a lakásban. Egyszerre természetközeli és modern; azonnal akarunk egy ilyet otthonra! Ehhez azonban angol webshopokba kell ellátogatni, mivel egy ottani tervező csapat, a Vitamin álmodta meg és dobta piacra.

Forrás: ahalife.com

Hinta lámpa

A Luceplan Curl megkérdőjelezi az asztali lámpa hagyományos megjelenését és működését. A tervezőnek pedig épp ez volt a célja. Többek között a fehér LED technológiának köszönhetően, a Curl színhőmérséklete 2400K és 3500K fok között változtatható. Nézd meg a videót, és döbbenj meg:

Lebegő csoda

A festett alumínium lámpákkal Dunát lehetne rekeszteni, ám vannak tervezők, akik még ebből az unalomig használt anyagból is remekművet képesek alkotni. A LED izzó a lámpa alapját képező hengerben helyezkedik el, ez vetül ki a felette „lebegő" kupolára. Remek megoldás, ugye? A Mia lámpa 4 színben kapható – pasztell rózsaszín, fehér, szürke és fekete – ára pedig igen borsos kb. 190 ezer forintnak megfelelő amerikai dollár.

Forrás: wayfair.com

 

Forrás: amazon.com