A horoszkóp sok ember számára meghatározó, ám csak kevesen gondolják, hogy a csillajegyük - mely rengeteg esetben helyesen vázolja fel az alaptermészetüket, személyiségüket -, a lakberendezésben is segítséget nyújthat. Hétről hétre fogjuk bemutatni az összes állatövi jegyre jellemző enteriőr tippeket. Elsőként a Vízöntő, a Halak és Kos jegy szülötteinek kedvezünk.

Vízöntő

A levegő jegyek egyik képviselőjének, a Vízöntőnek van egy csendes és igen magába forduló oldala. Az időnkénti elmélyüléshez szüksége van egy nyugodt helyre, elemre, ami a vízzel kapcsolatos. Ez lehet akár egy kerti kistó, de a lakásban elhelyezett csobogó, apró szobai szökőkút is megfelelő számára. Itt eltölthet pár háborítatlan percet, amikor nem figyel semmi másra.

A Vízöntő kedvelt színei szintén az előbbi nyugalmi állapot elérését szolgálják az otthonában, melyet nem kell feltétlenül minden helyiségben megjelenítenie ahhoz, hogy elérje a célját. A kék tompább árnyalatainak kombinációját ajánljuk – legyenek ezek világosak vagy épp sötétebbek -, melyeket akár a nappaliba, hálószobába is beépíthet egy falszín, bútor, vagy kiegészítők formájában.

A vízöntőknek a kék tompább árnyalatainak kombinációját ajánljukForrás: Shutterstock

Ha Vízöntő a csillagjegyed, törekedj a letisztult és esztétikus lakás dizájnra, mivel ezáltal otthonod nyitottabbá és tágasabbá válik. Hidd el, imádni fogod.

Forrás: Thinkstock
Tudd meg, melyik a születési hónapod virága, és díszítsd vele otthonod!

A születés nap alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl, virágokat is rendelhetsz világrajöveteled napjához. Ismerd meg, és válaszd a születésed hónapjához tartozó virágot; ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba. Nézd meg, melyik a Te virágod!

Halak

A Halak intuitív és lendületes állatövi jegy, így valószínű, hogy nem mindig követi a hagyományos dekorációs szabályokat. Gyakran teljesen egyedi stílust képvisel az otthona, mely mások számára időnként túl sok lehet.

A tél és tavasz közt született Halak a békét keresik otthonukban. Erre a legalkalmasabb szín a lila - mely egyébként az idei év színe is. Nem kell feltétlen élénk árnyalatokban gondolkodnia, és átalakítania az egész lakást. Az ibolya, a szilva vagy épp a levendula könnyen beilleszthető egy meglévő enteriőrbe is – a lényeg, hogy a szoba középponti elemeként jelenjen meg.

A tél és tavasz közt született Halak a békét keresik otthonukbanForrás: Press Loft

Ha Halak vagy, nyitott és barátságos a személyiséged, ezért mindig készen állsz a barátok érkezésére. A nappali és az étkező a kedvenc helyiséged, ezekre érdemes tehát a legnagyobb hangsúlyt fektetned a kényelem és praktikum jegyében. Az ajánlott bútoraid: „L” alakú kanapé, ülőpárnák, kihúzható étkezőasztal.

Kos

A tűzjegyű Kos imádja a kalandokat, melyek a felfedezés és a keresés élményét adják meg a számára. Épp ezért szeret használt bútort venni, kedveli az emlékeit közszemlére tenni, de ezt mindig ízlésesen teszi.

A Kos élettel teli, szenvedélyes személyiségét a piros szín jellemzi leginkább. Emiatt azonban nem kell egyből nekiállni egy vörösbe burkolózott szoba tervezésébe, sőt. A sok erős árnyalat inkább csak leterhel, mint feltölt. Inkább a kevesebb, de hangsúlyos piros bútor, kiegészítő a Kos lakberendezési elve.

A Kos szeret használt bútort venni, kedveli az emlékeit közszemlére tenniForrás: Shutterstock

Ha Kos a csillagjegyed, nem kedveled a zsúfoltságot. A tárgyakat nem csupán anyagi, de eszmei értékkel is felruházod. Így lehet, hogy a szoba egyik fala teljesen üres, míg a másikon személyes fotók sorakoznak. A kevesebb néha több elvét követve, válassz zárható polcokat, hogy ne vegyen körbe sok, számodra felesleges inger.