Ezt a receptet ajánlom mindenkinek; konyhatündéreknek és a konyha ördögeinek is. Ez utóbbi csoportot erősítem én is, és bizony, ezeket a muffin falatkákat még én is el tudom készíteni, mindenféle stressz nélkül. A családban, a húsevő férjemen kívül, még a hiper-szuper válogatós gyerekeim is imádják. Szóval gyakorlatilag biztos a siker!

 Hozzávalók:  

  • kenyérszeletek
  • bacon
  • tojás
  • apróra vágott zöldségek (ízlés szerint)
  • reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
  • margarin
  • csipet só

Az adagok attól függnek, hogy hány muffint szeretnél készíteni.

Villámgyors és laktató baconos, tojásos muffin falatkákForrás: Shutterstock

Elkészítés:

A muffin sütőformát kend ki margarinnal és vágj épp akkora darabokat a kenyérszeletekből, amekkorák a kis formák. Tégy az összes aljára egyet, majd belülről béleld ki 2 vékony bacon csíkkal. Ezután kezdődhet a töltögetés; mehet bele a sajt és a zöldség, de fontos, hogy ne a tetejéig rakd. Hiszen befejező epizódként, még minden kis muffin formába bele kell ütnöd egy egész tojást – ízlés szerint sózhatod is. Ezután mehet a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. Mivel a hozzávalóknak nem kell sok idő, 10-13 perc elég is.

A muffin falatkákat egyszerűen ki tudod fordítani a sütőformából, melyek így tökéletes reggelik, tízóraik, uzsonnák vagy épp vendégvárók. Jó étvágyat!