Katalin hercegnő és Vilmos herceg részt vettek a BAFTA-gálán, ám a várandós hercegnő nem a dress code szerint öltözött, de jó oka volt rá.

Katalin és Vilmos a BAFTA-gálán tették tiszteletüket, de Katalin nem a dress code szerint öltözött fel. A díjátadó szervezői ugyanis azt kérték a résztvevőktől, hogy mindannyian fekete öltözetben érkezzenek, ezzel fejezve ki együttérzésüket és támogatásukat a szexuális zaklatás áldozatai és a metoo kampány felé. Katalin azonban sötétzöld ruhában jelent meg...

Katalin nem vehetett fel feketétForrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang

Hiába szeretné ugyanis maga is támogatni a mozgalmat, a királyi etikett szerint nem foglalhat állást politikai kérdésekben, ezért a fekete öltözet helyett mást kellett választania. A sötétzöld ruhájához azért fekete táskát, fekete övet és fekete cipőt húzott - írja a Daily Mail.

Így néztek ki a sztárok a BAFTA-gálán
A Golden Globe-gála után a BAFTA-díjátadó vörös szőnyege is feketébe borult a szolidaritás jegyében. Mutatjuk a brit filmes akadémia díjátadó ünnepségének legemlékezetesebb ruhakölteményeit! Kattints ide a sztárok öltözékeiért!