Kiderült, mi történik a leadott kilókkal

Forrás: Thinkstock -
zsír tudomány fogyás kutatás fizika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára sokat gondolkodtál azon, hogy hova lesznek azok a kilók, amelyektől sikerül megszabadulnod a fogyás során. Most kiderült!

Nagyon sokan kíváncsiak arra, mi is történik a zsírral a fogyás során, ám sokáig a kutatók sem tudtak erre konkrét választ adni. Ruben Meerman összesen 150 orvost, dietetikust és edzőt kérdezett meg arról, mit gondolnak erről a témáról. A legtöbben azt a választ adták, hogy hővé vagy energiává válik az elégetett zsír. Fizikusként azonban nem elégedett meg ezzel a válasszal a férfi, szerinte ugyanis képtelenség, hogy ez történjen. Épp ezért összegyűjtött egy maroknyi ausztrál kutatócsoportot, akikkel elindítottak egy alapos vizsgálatot.

A csapatnak hamar sikerült kideríteni, hogy nem úgy van, ahogyan eddig sokan gondolták, az elégetett zsír vízzé válik, ami a különböző testnedvekkel, vizelettel, könnyekkel és izzadtsággal együtt távozik a szervezetünkből – számolt be róla a Science Alert.

A leadott zsír a testnedvekkel ürül a szervezetből Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.