Epres Panni és Benedek Tibor legkedvesebb úti céljai: Balaton, Olaszország

Epres Panni Benedek Tibor utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Epres Panni manöken és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok valódi világutazók. Két gyermek szüleiként is odafigyelnek arra, hogy minél több helyre eljussanak, de arra is időt szakítanak, hogy időről időre kettesben is eltöltsenek néhány napot. A Magyar Turisztikai Ügynökség téli belföldi kampányának arca idén a házaspár lett, Panni ennek kapcsán elmondta nekünk, melyek a legkedvesebb helyeik a világban, Magyarországon, és mely úti cél van rajta feltétlenül a bakancslistájukon. 

Epres Panni és Benedek Tibor sokáig kétlaki életet éltek, az év egy részét Olaszországban töltötték, a másikat pedig itthon, Magyarországon. Rengeteget költöztek, folyamatosan ingáztak: előbb kettesben, majd később gyerekeikkel is. A szép manöken többek között arról mesélt nekünk, hogy a mai napig imádnak utazni, azokra a tájakra is, amelyeket úgy ismernek, mint a tenyerüket, és nagy szenvedéllyel fedeznek fel korábban ismeretlen tájakat is. Panni fontosnak tartja azt is, hogy gyerekeiknek, Mórnak és Barkának már kiskorukban egyre többet mutassanak meg a világból és Magyarországból.

Epres Panni és Benedek Tibor sokáig kétlaki életet éltek, az év egy részét Olaszországban töltötték, a másikat pedig itthon, Magyarországon Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Többnyire családosan utaztok, vagy figyeltek arra, hogy néha kettesben is elmenjetek kikapcsolódni?

Imádjuk, ha velünk vannak a gyerekeink egy-egy úton, de emellett mindig nagyon odafigyelünk arra is, hogy olykor kettesben is elutazzunk. Ha csak magunk vagyunk, gyakran választunk belföldi 2-3 napos feltöltődést wellnesshotelben vagy gyógyfürdőnél. Nagyon szeretjük például Hévízt vagy Bükkfürdőt. A víz persze amúgy is fontos szerepet játszik az egész család életében, gyakran választunk olyan helyet, ahol úszhatunk, fürödhetünk. A belföldi élménylehetőségek felfedezése mellett gyerekek nélkül szívesen utazunk el valamely európai nagyvárosba is. Gyerekekkel több szempontot kell figyelembe venni, mindig ügyelünk arra, hogy olyan úti célt válasszunk, amelyek számukra is szórakoztatóak. meglegyenek azok a programok,amik nekik szórakoztatóak. Kettesben is, és családosan is minden utazás hatalmas élmény, az pedig, hogy a gyereknek meg tudjuk mutatni az országot és a világot fantasztikus érzés!

Télen vagy nyáron utaztok-e szívesebben?

Minden évszakban szeretünk utazni, szerencsére az időjárás nem befolyásolja, hogy elinduljunk valamerre pihenni. A télnek is megvan a szépsége, mi is és a gyerekek is imádnak síelni, korcsolyázni, így ilyenkor is tele vagyunk élményekkel.

Ha Magyarországon belül utaztok, melyek a kedvenc úti céljaitok, és melyek azok az országok, ahol már sokszor voltatok, de nem tudjátok megunni.

Itthon a Balatonra térünk vissza állandóan, Tiborral mindketten ott töltöttük gyerekkorunk nyarait, ezt a szeretetet már a gyerekeknek is tovább adtuk. Olaszország a szívünk másik csücske, sokáig éltünk ott, így erős hozzá a kötődésünnk. Gyakran utazunk Reccóba, és ha csak tehetünk meglátogatjuk Tibor nagylányát is Rómában.

Epres Panni és Benedek Tibor gyermekkorukban minden nyarat a Balatonnál töltöttek Forrás: Shutterstock

Melyek azok az országok, ahol még soha nem voltatok, de mindenképpen rajta van a "bakancslistátokon"?

Vannak olyan úticéljaink, amelyek egyelőre még nagy álmok. Izlandra vagy Japánba mindenképpen szeretnénk majd eljutni.

Mennyire vagytok "bevállalósak" az adott ország jellegzetes ételeit tekintve? Ragaszkodtok a más ismert fogásokhoz, vagy szívesen próbáltok ki helyi specialitásokat?

Szeretjük kipróbálni az adott ország jellegzetes ételeit. Kettőnk közül Tibor nyitottabb a különlegességekre, én nem szívesen megyek el az extremitások felé, így inkább csak lefotózom a tücsköt-bogarat,mint megeszem. A tenger minden gyümölcsét azonban bárhol, bármilyen mennyiségben készen állunk fogyasztani. Mór egyébként ebben olyan, mint a papája, ő is szívesen kipróbál új ízeket, Barka óvatosabb,éppen, mint én.

,,Kettőnk közül Tibor nyitottabb a különlegességekre, én nem szívesen megyek el az extremitások felé" Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Korábban rengeteget költözetetk, utaztatok. Ezek után sem vágytok több nyugalomra?

Amikor kétlaki életet éltünk és nyaranta hazajöttünk Olaszországból, akkor nem kívántuk, hogy elutazzunk bárhova is, ki voltunk éhezve a családra és Magyarországra. Azóta más a helyzet: utazni mindig jó, amikor csak tudunk, rutinisan pakolunk, és már indulunk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.