A legtöbbünkre az illatok erőteljes hatással vannak. Sok esetben egy-egy illat képes visszarepíteni minket emlékeinkbe, megidézni egy eseményt, benyomást. A személyes illatunk megtalálása, ismerete nem csupán a parfümünk kiválasztásakor lehet fontos. A lakásunkat átjáró illat nem csak minket határoz meg, de annak az időnek a minőségét is, melyet otthonunkban töltünk.

Ehhez a csillagjegyünkremek kiindulási alapot ad. Ebben nyújtanak segítséget a FlowerSchool NYszakemberei, akik megvizsgálták mind a 12 állatövi jegy jellemzőit, hogy melléjük tudják társítani a megfelelő illatokat.

Kos

A Kos számára a legmegfelelőbb illatkompozíció a fekete bors, a neroli (a narancsfa virágából kinyert olaj), a szegfűszeg és a fenyőtömjén. Ezek együtt hangsúlyozzák és kordában tartják, a Kosokban olykor igen hevesen jelenlévő energiákat. A neroli felemelő, frissítő és optimista, míg a fenyőtömjén türelmet és erőt tanít, megnyugtatja az elmét és megakadályozza az elhamarkodott tetteket.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Bika

A Bika illata magában foglalja az almát, a loncot, a magnóliát, a rózsát és a tölgymohát. A bika stabil jellem, nagy az önuralma, ugyanakkor önfejű és hirtelen haragú is tud lenni.
Ez a romantikus illatkombináció a szépség, odaadás és érzékiesség hatását gyakorolja, mely rugalmasabbá teszi ezt a csillagjegyet, és segíti személyiségének egy álomszerűbb aspektusának felfedezésében.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Ikrek

A Ikrek jegy szülötte higgadt és szórakoztató. Az illatában megjelenik a bergamott, a menta, a levendula, a citromfű és az édes borsó, melyek ugyan szeszélyesek, mégis enyhítik a jegyben rejlő hirtelenséget. A bergamott aromája segíthet megnyugtatni a zsibongó idegeket, miközben a borsmenta egyfajta állandóságot nyújt az Ikrek bensőjében háborgó kettőségnek.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Rák

A kamillából, jázminból, citromból, liliomból, rózsából és csipkebogyóból álló édes illat tükrözi a Rák személyiségét; törődő és szeretetteljes. A jázmin, a liliom és a rózsa romantikus illatok, melyeket a kamilla és a citrom megnyugtató aromája helyez megfelelő egyensúlyba.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY
"Forrás: Press Loft "
Rendezd be otthonod a csillagjegyed szerint

A horoszkóp sok ember számára meghatározó, ám csak kevesen gondolják, hogy a csillajegyük - mely rengeteg esetben helyesen vázolja fel az alaptermészetüket, személyiségüket -, a lakberendezésben is segítséget nyújthat. Most bemutatjuk a 12 állatövi jegyre jellemző enteriőr tippeket. Te is biztos kíváncsi vagy, hogy jól éreznéd-e magad a neked "való" otthonban...

Oroszlán

Az Oroszlán imád a figyelem középpontjában lenni, épp ezért egy merész illatkompozíció illik hozzá: bazsalikom, gyömbérből, zöldcitrom, rozmaring és boróka. Ezek a meleg és zamatos illatok, melyek zöme gyógynövény, az Oroszlán energiáját kissé vissza tudják fogni.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Szűz

A Szűz hajlamos túlhajszolnia magát, a tökély keresése és elérése közben, Épp ezért hozzá a leginkább a zsálya, az édeskömény, a citrom és a pacsuli illata illik. Ezek mind segítik a Szűz jegyében születetteket abban, hogy otthon képessé váljanak kikapcsolni, kikapcsolódni.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Mérleg

A Mérleg egész élete az egyensúly kereséséről, megteremtéséről szól. A tökéletes harmóniát képviseli illata is, mely kamillából és nárciszból áll.

A nárcisz tavaszi energiája egyszerre kacér és szórakoztató. Ezt a fajta impulzív hatást, a kamilla megnyugtató érzése hivatott ellensúlyozni.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Skorpió

A jácintból és tubarózsából álló illat ideális a szenvedélyes és titokzatos Skorpió számára. A tubarózsa érzéki, játékos, intenzív, és szenvedélyes, míg a jácint szilaj és nem ismer „nem"-et.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Nyilas

A Nyilas meleg személyiségéhez felemelő, könnyű, ugyanakkor energikus és türelmességet sejtető illat illik. Ezt a bergamott, a szegfűszeg, a citrom, a rozmaring és a sáfrány tökéletesen képviseli, mely egyszerre fűszeres és édeskés.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Bak

A Bak illatelemei segítenek elhessegetni a pesszimista gondolatokat és elhinteni a kreativitás magját. Erre pedig a legalkalmasabb a tulipán, a mimóza, a mirha, az orgona és a vetiver (egy indiai fűféle).

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Vízöntő

A Vízöntő legfőbb illatai a levendula, a fenyő, az ánizs és a pacsuli. Ezek egyrészt segítik a föld közelében tartani e jegy szülöttét, másrészt nyugtatják a lelkét.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

Halak

A Halak kiválasztott illatai az alma, a szantálfa, a jázmin, a gardénia és a vanília. Ez az illatprofil tükrözi a Halak álmodozó és lelkesedő jellemét, de egyben segítik is a realitás talaján való maradását, amit néha megtör a képzelőerő.

Forrás: Calvert Crary/ FLOWERSCHOOL NY

A fentebb említett illatokat a lakásban elhelyezett virágokkal, illatgyertyákkal, illóolajokkal tudod elérni.