Milánó Divathét szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérpezsdítő szenvedély a milánói divathéten. A tradíció és az innováció találkozása. Bebizonyosodott, hogy ami klasszikus, az nem feltétlenül unalmas, sőt. Érzékien szexi, látványos újragondolásokban volt részünk.

Milánó kifutóin egyszerre élt a matt és a fényes alapozás, de extrém megoldásokat is láttunk: a Moschinónál a színes alapozó, a piros, a kék, a sárga és a zöld a legújabb trend.

Moschino Forrás: Getty Images

Az arcpirosítót akár el is hagyhatod a következő szezonban, ám ha szeretnél üdébb orcákat, akkor a két legmenőbb árnyalatot használd, mint a barack és a rózsaszín. Három fő technika uralkodik pirosító fronton. Az egyik, amikor az arc közepére helyezzük, a másik amikor az arccsontot hangsúlyozzuk, a harmadik pedig a monokróm barack hatás, ami nagyon különleges és letisztult. Utóbbinak a lényege, hogy a választott szín jelenik meg a szemhéjon is, összemosva az arcpirosítással, ráadásul az ajkak színe is ugyanilyen árnyalatú.

Philosophy di Lorenzo Serafini Forrás: Getty Images

A szemöldök trend is változni látszik. Habár még mindig tartja magát a természetes hatású, finoman élénkített vastag, kifésült szemöldök, ám felbukkantak különleges megoldások is, mint például a kivilágosított, eltüntetett szemöldök, vagy az összenőtt, burjánzó hatású szemöldök.

Lucio Vanotti, Gucci Forrás: Getty Images

A szemhangsúlyozásban is vannak újítások. Mint például a harmadik szem a Guccitól. A felső szemhéj kiemelésében különböző fokozatok jelentek meg: őszibarack highlighttal kombinálva, felhő kékkel a mélyítővonalon, vagy a fényes mandarinnal kiemelve, ami légies, könnyed megjelenést kölcsönöz, ahogy láthattuk a Krizia show-ján.

Gucci, Krizia Forrás: Getty Images

Az időtlen tusvonal több opcióban is felbukkant a klasszikustól a cicásig. De voltak extrémebb megoldások is, mint a füstös tusvonal: különleges hatást keltett Roberto Cavallinál a határozott fekete tusvonal összemosva az alsó szemhéj mély barnájával. Bevállalósoknak pedig a dupla szárú tusvonal okozhat izgalmat, amit kontrasztosan, piros-fekete kombóban is láthattunk a kifutón Antonio Marrasnál.

Roberto Cavalli, Anotnio Marras Forrás: Getty Images

A füstös szemfestés három izgalmas formában lesz jelen a következő szezonban. Az első a klasszikus, ami drámai feketével, enyhén laposan túlhúzva készül, a vízvonallal összevonva keretezett hatást eredményez, ahogy a Max Mara bemutatón láthattuk. A másik a bronz barna és a rozé arany kombó arany szemzug kiemeléssel az Etronál, a harmadik pedig a grafitszürke smokey türkizzölddel megbolondítva, fémes ezüst szemzug kiemeléssel Emporio Armaninál.

Max Mara, Etro, Emporio Armani Forrás: Getty Images

A rúzsok terén szenvedélyes a felhozatal, a következő szezon legtrendibb árnyalatai között találjuk az áttetsző csillogó szájfény mellett a fahéjat, az irizáló szatén fehéret, a rózsaszínt, a narancsos pirosat, a klasszikus pirosat, az orchidea lilát, a fukszia lilát vagy a padlizsánt.

Stella Jean, Dolce&Gabbana Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.