Régebben éles határ húzódott a női és a férfi dolgok között, amellett persze, hogy rengeteg uniszex dolog mosta össze a két nem határait. Mostanában azonban arra kell eszmélnünk, hogy a férfiak rózsaszín ingben és full tapadós nadrágban, piros autóval és szemvakítóan fényes telefonnal járnak-kelnek. Már a szoknya sem csupán női kiváltság – és ezalatt nem az ókori görög és római kor emberét értem. Mi az, amiben valóban élesen eltérhet a két nem? A lakberendezés!

A minimalista és modern dizájn előretörésével egyre nehezebb elkülöníteni a női és a férfi otthonokat egymástól, de még így is felfedezhetünk markáns különbségeket.

A praktikummal szemben a nők számára fontosabb az esztétikum. Szeretik díszíteni otthonukat, és előszeretettel követik az aktuális lakberendezési trendeket. Egy női lakásban minden apró kis tárgynak jelentése van, a részletek kidolgozottak, és többségében merészebb mind a szín, mind a formahasználat tekintetében.

Forrás: Press Loft

A növények és a művirágok mellett, nagy szerephez jutnak a fotók és a különböző emléktárgyak is. A „zsibis" hatással csak kifejezetten nők uralta terekben találkozhatunk. Az apró mütyürök gyűjtögetése és közszemlére tétele is nőcis jellegzetesség.

Forrás: Press Loft

Színeiben és uralkodó mintákban ma már nem lehet kizárólag női lakberendezési elvekről beszélni. Természetesen a virágmotívumok és a rózsaszín még ma is inkább a női vonalat erősíti, de ezeket sem lehet csak hölgyek lakásában elképzelni – az összhatástól függően akár férfiaknak is lehet virágmintás díszpárnája.

1. Ágyneműhuzat - Mömax 10 990 Ft, 2. Desszertes tányér készlet - RusztikHome 4459 Ft, 3. Asztali lámpa - IKEA 2990 Ft, 4. Ülökés tároló - KIKA 6990 Ft, 5. Virágos tapéta - tapetagyar.huForrás: Life.hu

A nők nem restek akár pár naponta is porszívózni, ha ezzel egy hosszúszálú, világos szőnyegen lépkedhetnek a nappalijukban. A csillogás „fényesebb" része is vonzza őket, mint például a kristályok.

Forrás: Press Loft
"Forrás: Life.hu "
Csajszis vs. Nőcis lakberendezés, a különbség szembetűnő
Csajszi ezerrel pörög, sok ember veszi körül, imádja a pezsgést és az életterét is eszerint alakítja ki. Színek, minták, könnyed variálhatóság jellemzi a bútorait és kiegészítőit. Nőcileggyakrabban olyan lakberendezési tárgyakat választ, amik nem csupán funkciójukban, de stílusukban is kimagaslóak. Kifinomult, szereti a játékosságot, ám esetében a prioritás inkább az atmoszférán, az összhatáson van. Nézd meg, hogy miben és miként különböznek!

Amikor két ember összeköltözik, ki kell alakítaniuk a közös otthonukat is. A férfiak kis százaléka szeret leülni, és részletesen megtervezni a helyiségek egyedi enteriőrét, így többségében ez a feladat a nőkre hárul. Ám fontos, hogy ne másszunk túl magasra a szabadság létráján, meg kell találnunk a köztes megoldásokat: ahogy egy férfi sem érezné jól magát egy babaházban, úgy egy nő sem szeretne egy agglegény kuckóban élni.